Home » България » Премиерът Янев: Не бих квалифицирал думите на Рашков, като заплаха

Премиерът Янев: Не бих квалифицирал думите на Рашков, като заплаха

Сподели новината

Във връзка с интервюто на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков по БНР от 18.05.2021, в което той от ефира на националното радио коментира водещите на сутрешния блок на БТВ Биляна Гавазова и Златимир Йочев, Фрог нюз потърси мнението на служебния премиер по казуса и по други теми като:
1. Какъв е коментарът на премиера Янев за изявленията и заплахите на вътрешния министър спрямо журналисти?

2. Подкрепя ли министър-председателят подобно поведение от страна на силов вицепремиер?

3. Ще предприеме ли премиерът някакви действия в тази връзка спрямо министър Рашков?

Ето неговият отговор:

Аз не бих квалифицирал думите на министър Рашков, като заплаха.

По принцип съм категоричен, че политиците не могат да се намесват по какъвто и да било начин в работата на медиите, да кадруват е немислимо. Това е стил и практика присъща на други политици, които принадлежат към миналото.

Г-н Рашков се извини за емоционалната си реакция и аз мога да Ви уверя, че това ще остане прецедент в отношенията ни с медиите.

Министър Рашков работи денонощно. Вярвам ще се съгласите, че действията, които предприема изискват концентрация, своевременни, изключително компетентни реакции и не на последно място мъжество.

Да не забравяме, че той е човек с опит и като академичен преподавател, и като юрист, и като политик.

Все пак всички сме хора и нервите ни понякога си правят лоши шеги.

Да отчетем и факта, че министър Рашков не отказа нито една медийна покана до момента. Когато не работиш, нямаш куража да се срещаш с медиите и просто пребиваваш в политическия живот с цел облаги, тогава няма опасност да сгрешиш и да бъдеш атакуван.

Случаят е обратният.

Вярвам, заради всичко, което върши вицепремиерът, обществото ще прости оценките, които си позволи да направи.

Факти

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената