Home » България » Протестиращите блокирали 2300 души в ДАНС

Протестиращите блокирали 2300 души в ДАНС

Сподели новината

Тук сме от 3 часа. В момента всички служители са блокирани. Близо 2300 агенти на ДАНС са вътре в сградата. Това заяви вчера вечерта по 7/8 ТВ организаторът на днешния протест пред Държавна агенция „Национална сигурност“ Росен Миленов.

„В последните 30 години в тази институция се съхраняват данни за престъпна дейност на всички управляващи лица досега. Тези данни се ползват като компромати, чрез които се управлява в интерес на мръсните пари. Тук може да кажем, че ДАНС е фабрика, която създава, съхранява и по най-грубия начин използва тези компрометиращи данни срещу интереса на българския народ.

Тук фактически има информация за всеки политик и за всеки от така наречените олигарси. Всички тези лица, които имат някакво икономическо и политическо влияние, се оказват кукли на конци на едни неформални кръгове и търгове. Тук сградата е пълна с доказателства за онзи грабеж, осъществяван над 30 години над държавата, той е грабеж на нашите пари“, каза още Миленов, който е и бивш служител на ДАНС.

Припомняме, че по-рано вчера пред Агенцията се изви жива верига, която блокира бул. „Черни връх“. Исканията на протестиращите са всички данни за незаконни СРС-та да бъдат предадени на гражданите, тъй като имали данни, че се унищожава информация, свързана с тях.

Те настояха още вътрешният министър Бойко Рашков, както и т.нар. „партии от протеста“ да дойдат при протестиращите. Демонстрантите дори се заканиха ако това не се случи, да поискат оставката на Рашков.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената