Home » България » Протестиращите блокирали 2300 души в ДАНС

Протестиращите блокирали 2300 души в ДАНС

Тук сме от 3 часа. В момента всички служители са блокирани. Близо 2300 агенти на ДАНС са вътре в сградата. Това заяви вчера вечерта по 7/8 ТВ организаторът на днешния протест пред Държавна агенция „Национална сигурност“ Росен Миленов.

„В последните 30 години в тази институция се съхраняват данни за престъпна дейност на всички управляващи лица досега. Тези данни се ползват като компромати, чрез които се управлява в интерес на мръсните пари. Тук може да кажем, че ДАНС е фабрика, която създава, съхранява и по най-грубия начин използва тези компрометиращи данни срещу интереса на българския народ.

Тук фактически има информация за всеки политик и за всеки от така наречените олигарси. Всички тези лица, които имат някакво икономическо и политическо влияние, се оказват кукли на конци на едни неформални кръгове и търгове. Тук сградата е пълна с доказателства за онзи грабеж, осъществяван над 30 години над държавата, той е грабеж на нашите пари“, каза още Миленов, който е и бивш служител на ДАНС.

Припомняме, че по-рано вчера пред Агенцията се изви жива верига, която блокира бул. „Черни връх“. Исканията на протестиращите са всички данни за незаконни СРС-та да бъдат предадени на гражданите, тъй като имали данни, че се унищожава информация, свързана с тях.

Те настояха още вътрешният министър Бойко Рашков, както и т.нар. „партии от протеста“ да дойдат при протестиращите. Демонстрантите дори се заканиха ако това не се случи, да поискат оставката на Рашков.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената