Home » България » Протестиращи: За истинска нова детска болница! Против измамата на Ананиев за 95 млн. лв.

Протестиращи: За истинска нова детска болница! Против измамата на Ананиев за 95 млн. лв.

Сподели новината

Граждани излязоха днес на протест пред Министерския съвет. Настояването им бе за по-бързо изграждане на Националната детска болница. В същото време те са против изграждането на лечебно заведение на мястото на изоставения строеж в двора на Медицинска академия. Недоволстващите носеха плакати с надписи: „Не искаме болница от миналото“, „Не се прави нова болница от стар бардак! Започнете на чисто!“ и „За истинска нова детска болница! Против измамата на Ананиев за 95 млн. лв.“.

Служебните министри ва здравеопазването и на регионалното развитие – д-р Стойчо Кацаров и Виолета Комитова ще организират среща с недоволстващите за бъдещето на детската болница, стана ясно в началото на днешното редовно правителствено заседание.

Припомняме, че вчера се проведе среща на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова с представители на страните, участващи в изпълнението на проекта за изграждане на Национална детска болница. След разговорите стана ясно, че Министерство на здравеопазването трябва да внесе ново предложение за изменение на подробния устройствен план за изграждането на болницата.

Точно на 27 май 2020 година Борисов обеща: „С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро в клъстер от други болници, в паркова среда.“

А днес няма нито разрешително за строеж, нито искане за събаряне на рушащото се бетонено скеле, което най-нагло беше пробутвано вместо истинска детска болница.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената