in

Проф. Ангелов към Румен Радев: А как ще носим машините за гласуване в болниците?

„Имаме, ще се изразя с думите на приятели юристи, един Изборен кодекс, заченат в грях. Когато това приключи имахме повече въпроси, отколкото отговори. Не ми е ясно – нямаме мажоритарен вот, имаме отменен настоящият вот. Задължително ще се гласува с машини. Имам много неща, които да кажа на президента, от здравна гледна точка. Как ще разнасяме машините в болниците, а в ковид отделенията, а мобилните секции по адресите? Как ще гласуват инвалидите?, попита здравнитя министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

„Това решение е странно – да ограничаваш правата, а не да ги даваш. Когато се въвежда такава мярка – къде в Европа го има. Ние с кого се сравняваме? Ако претендираме, че се стремим към ценностите на демократичната система, в колко демократични системи се гласува така“, продължи с въпросите към Радев той. И попита: „Целта е касиране на изборите?“

„От чисто здравна гледна точка това е много рисково и крие опасности. Тук е проблемът с дезинфекцията, с чакането, има хора, които не виждат…Нещата са сериозни. Аз не виждам разум и хора, които виждат какво правят“, допълни проф. Ангелов.

Той продължи по темата за предложението в законопроекта, внесен от Мая Манолова.

„Манолова внесе законопроект, с който постави началото на края на здравеопазването. Див популизъм, предизборен популизъм. Руската ваксина – популизъм, приеха незаконно решение, с което се нарушава българското законодателство и европейският регламент“, коментира той.

Проф. Ангелов обясни ,че дори да се промени българският закон, то тази ваксина ще остане на Митницата, защото употребата ѝ няма как да се случи извън европейските правила.

„България постигна много. Благодарение на няколко неща – Божията помощ, лекарите, които вече са много добре подготвени, както и заради начина на управление на кризата от г-н Борисов. Защо от него? Много неща останаха скрити за вас. Всеки ден ние сме обсъждали мерките срещу COVID-19. Той успя да наложи консенсус, така че България да премине с най-леките мерки до най-добрите резултати. Договори и най-много ваксини“, подчерта проф. Ангелов.  

What do you think?

25 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

articles e79366e412a5cd2a048cf10238b57887 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Кирил Добрев: Нинова се готви за този миг от 5 години

Кирил Добрев: Нинова се готви за този миг от 5 години

d0b1d181d0bf d0b2d180d18ad189d0b0 d0bcd0b0d0bdd0b4d0b0d182d0b0 d0bdd0b0 d0bfd180d0b5d0b7d0b8d0b4d0b5d0bdd182d0b0 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - БСП връща мандата на Президента

БСП връща мандата на Президента