Home » България » Проф. Велислав Минеков: Ако бяхме в нормална държава, Кошлуков щеше да си подаде оставката

Проф. Велислав Минеков: Ако бяхме в нормална държава, Кошлуков щеше да си подаде оставката

Сподели новината

Не получих правилния отговор от генералния директор, получих писмо в разказвателна форма. Разбрах, че това е редакционна политика на телевизията

Това каза служебният министър на културата проф. Велислав Минеков в предаването „Още от деня“ по БНТ по повод прекъсването на програмата на Българската национална телевизия на 22 май, за да бъде излъчен брифинг на ГЕРБ.

„Може ли генералният директор на БНТ през ден да се появява в ефира ви, за да ни осведомява за своите чувства? Ако бяхме в нормална държава, той нямаше да разказва за своите чувства, а щеше да си подаде оставката“, заяви проф. Минеков.

Той остави на водещата на предаването Надя Обретенова отворено писмо от 2500 души, предимно журналисти и интелектуалци, които искат оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

„Имаше много обиди към мен от генералния директор, включително относно моето семейство и моето минало. Лъжа е, че в моето семейство е имало член на ЦК на БКП. Също така нашето семейство никога не е почивало в почивни станции. Той черпи тези лични нападки от жълти медии, а те черпят информацията си от един впиянен бивш политик“, посочи министърът на културата.

„От Управителния съвет на БНТ има много странни твърдения, че съм представил журналистите от БНТ като терористи и престъпници. Лъжа е, че съм казвал подобно нещо. Става въпрос за серия от лъжи. Законът не е нарушен от журналистите в БНТ, а от генералния директор“, подчерта проф. Велислав Минеков.

По време на целия разговор водещата Надя Обретенова се опитваше да зададе различни въпроси, но проф. Минеков говореше едновременно с нея и я да да го остави да каже монолога си, както е направила при монолога на Емил Кошлуков.

„Правото ми на отговор беше потиснато от Вас и мисля, че това беше целенасочено“, обърна се министърът на културата към Обретенова, като добави, че журналистите в БНТ са потиснати от Кошлуков.

„Аз исках да ви задам три въпроса и след това да ви оставя да правите каквото искате“, каза тя в отговор.

„Няма никакъв смисъл от тези въпроси“, заяви в заключение проф. Велислав Минеков.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената