in

Проф. Минеков: Борисов е страхлив. Имали сме късмет, че сме управлявани от глупави и неграмотни хора

Увеличавахме се с всеки ден. Удържахме почти до края, въпреки опитите да ни спрат. Имаше една голяма глупост от управляващия тогава премиер. Борисов е твърде страхлив. Можеше да подаде оставка още тогава, да има избори и сега щеше да е отново на власт. Ние сме му длъжници. Имали сме късмет, че сме били управлявани от глупави и неграмотни хора. Ако бяха интелигентни, нямаше да се отървем никога. Но слава Богу, това си бяха доста простовати хора, изключително лакоми, крадливи и заслужено си отиват. Убеден съм, че скоро ще дойде денят, в който ще им поискаме и сметката.

Това коментира по 7/8 TV служебният министър на културата проф. Велислав Минеков, който отправи остри думи срещу бившия премиер Бойко Борисов и властта по негово време. Служебният министър говори и за 9 юли, когато се навършва 1 година от старта на протестите. Именно проф. Минеков бе част от „Отровното трио“, което бе в основата на стартирането на недоволството.

„На 9 юли каня хората на празник. Нещо се случи, държавата се обърна и се върнахме към нормалността. Пътят беше тежък, неприятен, това не е самият край, но имаме повод за честване на 9 юли – една година след първия протест“, каза той.

„В Министерството на културата върша неща, които не са вършени 10 години. Опитвам се да направя нещо и имам шанса да работа без спирачки. То е толкова тъжно, че е смешно. Вижте премиера – от него надолу пада интелекта на всички, като шишета“, добави служебният министър.

„Вече имам седма заплаха да ме съдят, вече не могат да ми палят колите и да ме бият. Аз никого няма да съдя докато съм министър, тъй като съм често обиждан и чувам какви ли не твърдения за себе си“, коментира още проф. Минеков.

Подобряването на състоянието на Министерството на културата той определи като все едно да съживи „Кремиковци“.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

54c21fbf5 stefan yanev bgonair - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Стефан Янев: Ако продадете гласа си за 100 лв. в момента, ще загубите 10 хил. във следващите 4 години

Стефан Янев: Ако продадете гласа си за 100 лв. в момента, ще загубите 10 хил. във следващите 4 години

02d69a6c3 konstituciya bgnes - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Румен Радев: Свидетели сме на нарастващи очаквания за нови промени в Конституцията

Румен Радев: Свидетели сме на нарастващи очаквания за нови промени в Конституцията