in

Проф. Тодор Кантарджиев саркастично: Някой много яко настъпи мотиката

Нищо трагично и драматично не е станало. Дай Боже на всеки така да го изпратят. Молбата ми е – колегите вече демонстрираха своето отношение. Не бива да се създават проблеми на министерството. Там кипи законотворчество. Това каза проф. Тодор Кантарджиев по БНТ. По време не цялото си интервю, той не скри сарказма си към служебния министър Стойчо Кацаров.

С един колега се срещам и му викам на майтап: „Сега ще излизаме ли отпуска или няма да излизаме?“. Вижте сега какви страшни работи стават в министерството. Какви съветници има? Да ти дават акъл да търсиш „махна“ на предишните. Хората си завиждат, бе. Никакъв героизъм не е проявил министър Кацаров. Той беше в правителството на Иван Костов като  зам.-министър. 

От тогава израсна в областта на пациентската дейност. Имам положително отношение към пациентски организации. Защо не се въведе специалност-пациент за някои лекари, които дълги години са се отдали на пациенти. Малко съм резервиран като видя лекар да представя пациентски организации. Аз съм си аз, аз съм си лекар, сега ще видя с какво ще се занимавам. Поканиха ме, благодаря им. След време ще реша.

Настана такова време, че ако не си заплашен с отстраняване, значи си никой. Някой настъпи мотиката. Ама много яко. Важно е да не повтори. Че при нас обикновено не минава с едно настъпване.

Трябва да се наблегне на имунизацията. Трябва да са по 50 000 на ден. Правилно се насочиха към възрастни и трудно подвижни.

Становищата по времето на Борисов излизаха като баланс на политическите решения и това, което предлагахме ние. Новото ръководство малко да попремислят заповедите, да не се сменят с часове. Да държат имунизацията, да мотивират хората за това и да има повече ваксини, отколкото се прави досега.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

e22cb1fa096349738b4f83d373eb7f96 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - БОЕЦ съди прокуратурата за 10 хиляди лева за уронен престиж

БОЕЦ съди прокуратурата за 10 хиляди лева за уронен престиж

fa5cfb00f violeta komitova - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Арх. Виолета Комитова: Отказваме всички чуждестранни инвеститори. Подпорната стена е хаос-огледало на държавата

Арх. Виолета Комитова: Отказваме всички чуждестранни инвеститори. Подпорната стена е хаос-огледало на държавата