Home » България » Проф. Христова: Групата на протеста се радва, но Борисов може да стане герой

Проф. Христова: Групата на протеста се радва, но Борисов може да стане герой

„Служебното правителство очерта много ясна червена линия на страх и внушение, че има силови методи, реализирани чрез силовите министерства, които трябва да предизвикат усещане за контрол и страх“.

Това каза в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

По нейните думи служебният кабинет иска да се позиционира за по-дълго време и е авангард на президента Радев.

„Опитвайки се да вадят компромати срещу ГЕРБ, от служебното правителство няма да могат да покажат капацитета си. Голяма част от избирателите, които не са ориентирани за кого да гласуват, а и твърдите избиратели на десницата, си припомнят модела на антикомунизма, споменът оттогава става все по-актуален“, смята психологът.

Според нея политическите партии са получили своя максимум от гласове на 4 април.

„Групата на протеста, с негативно отношение към ГЕРБ, се радва. България е разделена на два свята, с абсолютно различно разбиране за ценности, кое е добро и кое лошо“, коментира тя.

Политическият психолог смята, че отлагането на изборите би трябвало да намали интереса и подкрепата за всички.

„Партиите на протеста се опитаха да си осигурят повече гласове от чужбина. Единственият начин да се борят с ГЕРБ, е да руинират Борисов, но може да го превърнат в герой“, заяви Христова.

Мнението ѝ е, че Слави Трифонов се опитва да създаде съспенс, но неговите действия са „анти“ на всичко в политиката.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената