Home » България » Първанов: Конфронтацията е хранителна среда за некадърни политици

Първанов: Конфронтацията е хранителна среда за некадърни политици

Сподели новината

Конфронтацията е хранителна среда за некадърни политици. Това каза президентът Георги Първанов (2002-2012) във Велико Търново, където представи новата си книга „Пътуване към паметта. Разкази за политиката“.

Според него, когато няма реално управление се търси сблъсък. Подчерта, че конфронтация в политиката винаги е имало, но не в такава степен, както сега.

Първанов припомни как въпреки непримиримите противоречия между НДСВ и БСП, през 2005 г. е било създадено единно правителство, а през 2009 г., когато Борисов е поел властта с много закани към тройната коалиция – всичко е отминало.

„Има опасност в една каша, в която обвиненията вървят от всички и във всички посоки, да се размие отговорността“, каза Първанов, цитиран от БТА.

Той изрази опасение, че заради конфронтацията е възможно и следващият парламент да не излъчи правителство. На въпрос дали е уместно да се говори за Президентска република, Първанов отговори, че е за засилени президентски правомощия, но сега не е време за промени в Конституцията.

По отношение на заявката за нова лява партия, оглавявана от бившия министър-председател Жан Виденов, Първанов коментира, че Виденов е човек с висока организационна култура.

Факти

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената