in

Първанов: Конфронтацията е хранителна среда за некадърни политици

georgi purvanov

Конфронтацията е хранителна среда за некадърни политици. Това каза президентът Георги Първанов (2002-2012) във Велико Търново, където представи новата си книга „Пътуване към паметта. Разкази за политиката“.

Според него, когато няма реално управление се търси сблъсък. Подчерта, че конфронтация в политиката винаги е имало, но не в такава степен, както сега.

Първанов припомни как въпреки непримиримите противоречия между НДСВ и БСП, през 2005 г. е било създадено единно правителство, а през 2009 г., когато Борисов е поел властта с много закани към тройната коалиция – всичко е отминало.

„Има опасност в една каша, в която обвиненията вървят от всички и във всички посоки, да се размие отговорността“, каза Първанов, цитиран от БТА.

Той изрази опасение, че заради конфронтацията е възможно и следващият парламент да не излъчи правителство. На въпрос дали е уместно да се говори за Президентска република, Първанов отговори, че е за засилени президентски правомощия, но сега не е време за промени в Конституцията.

По отношение на заявката за нова лява партия, оглавявана от бившия министър-председател Жан Виденов, Първанов коментира, че Виденов е човек с висока организационна култура.

Факти

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

daniel mitov 294955 810x0 900

Даниел Митов: Служебното правителство е подчинено на човек, който има за нещо да си връща

4025d5ce25f339855d44f771cd29e5c8 radev

Румен Радев: Абдикацията на шефовете на служби показва вярност към Борисов, а не към държавата