Home » България » Работата на “Български пощи” се възстановява
d180d0b0d0b1d0bed182d0b0d182d0b0 d0bdd0b0 d0b1d18ad0bbd0b3d0b0d180d181d0bad0b8 d0bfd0bed189d0b8 d181d0b5 d0b2d18ad0b7d181d182d0b0d0bd - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Работата на "Български пощи" се възстановява

Работата на “Български пощи” се възстановява

От “Български пощи” не могат да гарантират, че новият период за изплащане на пенсиите, който започва на 9 май, ще стартира безпроблемно, съобщи БНР. Не може да бъде посочен и срок, в който ще възстановят всички свои услуги след хакерската атака срещу дружеството отпреди две седмици. Главният изпълнителен директор Деян Дънешки коментира, че системата за плащане на дружеството е възстановена почти на 100 процента, което ще позволи съвсем скоро по-голямата част от услугите на пощите да бъдат възстановени, :

“От днес се възстановяват по инкасови сметки на Енерго-про. Всички, които очакват пратки от чужбина могат да ги получават. Единствено тези, за които се изисква плащане, няма да бъдат възможни за използване. Данъчни декларации в момента могат да бъдат подавани в пощенските станции с тая разлика, че плащането трябва предварително да бъде направено по банков път. Единствено физическите лица са най-ощетени, тъй като те изпращат пратки, плащайки в брой на касата и, когато системите не работят, не могат да го извършват. Съвсем скоро ще възстановим и системата, в която клиентите ще могат да получават пратки”.

Деян Дънешки отхвърли твърденията, че зад кибер атаката срещу дружеството стоят работещи в пощите и по този начин те подпомагат конкуренти на пощите в частния сектор:

“Категорично заявявам, че подобно нещо не се извършва. Това е вероятно фантазия на някой. Нямам никакво предположение, не допускам някои от нашите клиенти да предизвиква атака с цел да се облагодетелства на наш гръб. Не може да се каже, атаката откъде идва, дали от България, дали е от чужбина.”

Поставете оценка:

4

Оценка 4 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-04-29

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Слънчева сряда, по-хладно по Черноморието

Днес ще преобладава слънчево време, с повече облаци в следобедните часове в западната половина от ...