in

Радев: Свиквам НС на 21 юли, време е политиците да си свършат работата

Ще свикам Народното събрание с указ на 21 юли от 09:00 часа. Това каза пред журналисти в Силистра държавният глава Румен Радев. 

Той заяви още, че сега е моментът за българските политици да си свършат работата.

“Очаквам от политиците да продължат демонтажа на порочния управленски модел, да намерим изход от икономическата криза, несправедливостта и бедността. Днес е българската политическа жътва, очакваме политиците да са на висотата на очакванията на хората”, каза президентът, цитиран от БГНЕС.

Искам да поздравя “Има такъв народ“ с изборната победа. Това, което направиха вчера, като отваряне, всъщност е отваряне на вратата към диалог, към намиране на консенсус за проблемите на българската политическа система”, каза още държавният глава.

“Очевидно днешният модел на здравеопазване не работи. Той води до превръщането на здравеопазването в бизнес, неприемлива уродливост вътре в системата. Не може разликата в заплащането между новопостъпил лекар и шеф на държавна болница да бъде от 50 до 100 пъти”, каза още Радев

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

95c3aaadc dimitar petrov - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Д-р Димитър Петров: Никой не атакува лекарите и сестрите в ”Пирогов”. Поклон пред тези хора!

Д-р Димитър Петров: Никой не атакува лекарите и сестрите в ”Пирогов”. Поклон пред тези хора!

e667dcf94 mika23 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Мика Зайкова: Вече е сигурно, че аз ще открия 46-то Народно събрание

Мика Зайкова: Вече е сигурно, че аз ще открия 46-то Народно събрание