Home » България » Разбитият самолет се е движел в снижение и с голяма скорост

Разбитият самолет се е движел в снижение и с голяма скорост

Сподели новината

Пилотът на МиГ-29, който се разби край полигона на Шабла, се е движел в снижение и с голяма скорост. Освен това не е сработила системата за радиосигнала. Това научи Фрог нюз от участници в международното учение. Малките детайли допълват картината, която ще посочи причините за тежкия авиоинцидент.

Според наши източници машината се е управлявала от майор Валентин Терзиев. До последно той е стрелял по мишената. Бил е с гръб към брега. При подобни ситуации, задачата се оказва доста сложна над морето, признаха опитни асове.

„През нощта, когато излиташ към морето не се вижда нищо. Единственият ориентир е, когато блесне мишената. Иначе не можеш да прецениш дали идваш отдолу нагоре, дали се движиш по хоризонтала или се движиш в снижение, както е било в случая“, допълниха източниците ни.

Те смятат, че в случая, при изпълнение на подобни задачи от голямо значение е нальота, който както е известно, у нас все още е малък за военните пилоти. Фактът, че е намерена жилетката на авиаторът, навежда на мисълта, че може да се е катапултирал, но това да не е станало навреме. Възможно е също така морето да е взел за небе и да е продължил да снижава, докато не се е разбил.

Не е изключено да се е появила и техническа неизправност. На този етап загадките са много. Отговори за причините, довели до трагедията може да дадат находките на самолета и черната кутия. По време на радиовръзката, летецът не е съобщил за проблем. Просто е изчезнал от радарите. 

Фрог Нюз

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената