in

Разбитият самолет се е движел в снижение и с голяма скорост

Пилотът на МиГ-29, който се разби край полигона на Шабла, се е движел в снижение и с голяма скорост. Освен това не е сработила системата за радиосигнала. Това научи Фрог нюз от участници в международното учение. Малките детайли допълват картината, която ще посочи причините за тежкия авиоинцидент.

Според наши източници машината се е управлявала от майор Валентин Терзиев. До последно той е стрелял по мишената. Бил е с гръб към брега. При подобни ситуации, задачата се оказва доста сложна над морето, признаха опитни асове.

„През нощта, когато излиташ към морето не се вижда нищо. Единственият ориентир е, когато блесне мишената. Иначе не можеш да прецениш дали идваш отдолу нагоре, дали се движиш по хоризонтала или се движиш в снижение, както е било в случая“, допълниха източниците ни.

Те смятат, че в случая, при изпълнение на подобни задачи от голямо значение е нальота, който както е известно, у нас все още е малък за военните пилоти. Фактът, че е намерена жилетката на авиаторът, навежда на мисълта, че може да се е катапултирал, но това да не е станало навреме. Възможно е също така морето да е взел за небе и да е продължил да снижава, докато не се е разбил.

Не е изключено да се е появила и техническа неизправност. На този етап загадките са много. Отговори за причините, довели до трагедията може да дадат находките на самолета и черната кутия. По време на радиовръзката, летецът не е съобщил за проблем. Просто е изчезнал от радарите. 

Фрог Нюз

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

c0c503f4fe174489afaa300598a74a31

Мая Манолова осъди Борисов да ѝ плати 10 000 лева за клевета

парламент

Депутатите с по-малки заплати,а президента …