in

Рашков вика Бойко Борисов и Пламен Георгиев на разпит за „Ало, Ваньо“ и кюлчетата

1ea947a4b borisov georgiev

В най-скоро време предстоят разпити на Бойко Борисов и Пламен Георгиев заради „Ало, Ваньо“ и кюлчетата. Това потвърди пред Сашо Диков служебният министър на МВР Бойко Рашков.

Предстои изслушване на Бойко Борисов по двата казуса.

Пламен Георгиев ще бъде викан само във връзка със скандала „Ало, Ваньо“, тъй като по това време е бил наблюдаващ прокурор.

Скандалът „Ало, Ваньо“ разтресе държавата през 2011 година, когато бе разпространен записан телефонен разговор на премиера Бойко Борисов и тогавашният директор на митниците Ваньо Танов. Разговорът бе във връзка с митническа проверка във фабриката за бира на бизнесмена Михаил Михов – Мишо Бирата. Три години по-късно прокуратурата прекрати разследването. И Танов, и Михов вече са покойници.

„Тези проверки ще се проведат по правилата на закона, а не по правилата на слугинското поведение на българската прокуратура към управлението в България, което си отиде на 4 април. Това не може да бъде прокуратура“, посочи служебният министър.

В днешното извънредно участие на Бойко Рашков в предаването „ЕвроДикоФ“ по „Евроком“ вътрешният министър хвърля светлина и върху фамозния списък с 38 очевидно корумпирани магистрати и политици и сензационно заявява, че всъщност списъкът е със 78 лица.

Очаквайте подробности!

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

FB IMG 1623959702503

На кадърният човек му е нужно много,малко! На некадърника десетилетия не му са достатъчни!

8c05b077c delqn peevski bgnes

„Репортери без граници“ настояват за разследване на финансирането на бившите медии на Пеевски