in

Рашков дава Гешев на прокурор

21b5dd623 rashkov bgnes23

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще сезира конкретен прокурор за действията на главния прокурор Иван Гешев. Това съобщи самия силов министър по време на изслушването си в пленарна зала.

Новината идва след вчерашното скандално решение на Висшия съдебен съвет, който отказа да стартира процедура за отстраняването на Гешев от поста след внесено искане на правосъдния министър Янаки Стоилов.

Пред депутатите в 46-тото Народно събрание Рашков обяви, че ще сезира определен прокурор за неправомерните действия на Иван Гешев по отношение разгласяването на информация, събрана чрез СРС. Това според Рашков противоречи на няколко закона, а освен това според Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода. Случай на осъдено лице по точно този член от НК вече има. 

Според Рашков разгласяването на данни, събрани със СРС, е целяло единствено политическо уронване на авторитета на държавния глава. 

Рашков подчерта, че очаква кураж от този прокурор и изрази надежда, че ще бъдат предприети действия и ще бъде образувано наказателно производство. 

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

8ff58eb05 toma bikov bgnes

Актьорът Биков с пореден опит да покаже своя талант: Аз съм ходил на протести, но срещу Рашков

877e2e018 gulub donev bgnes

Гълъб Донев: Общо 937 600 пенсионери ще останат на минимална пенсия от 340 лв.