in

Рашков дава Гешев на прокурор

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще сезира конкретен прокурор за действията на главния прокурор Иван Гешев. Това съобщи самия силов министър по време на изслушването си в пленарна зала.

Новината идва след вчерашното скандално решение на Висшия съдебен съвет, който отказа да стартира процедура за отстраняването на Гешев от поста след внесено искане на правосъдния министър Янаки Стоилов.

Пред депутатите в 46-тото Народно събрание Рашков обяви, че ще сезира определен прокурор за неправомерните действия на Иван Гешев по отношение разгласяването на информация, събрана чрез СРС. Това според Рашков противоречи на няколко закона, а освен това според Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода. Случай на осъдено лице по точно този член от НК вече има. 

Според Рашков разгласяването на данни, събрани със СРС, е целяло единствено политическо уронване на авторитета на държавния глава. 

Рашков подчерта, че очаква кураж от този прокурор и изрази надежда, че ще бъдат предприети действия и ще бъде образувано наказателно производство. 

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

8ff58eb05 toma bikov bgnes - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Актьорът Биков с пореден опит да покаже своя талант: Аз съм ходил на протести, но срещу Рашков

Актьорът Биков с пореден опит да покаже своя талант: Аз съм ходил на протести, но срещу Рашков

877e2e018 gulub donev bgnes - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Гълъб Донев: Общо 937 600 пенсионери ще останат на минимална пенсия от 340 лв.

Гълъб Донев: Общо 937 600 пенсионери ще останат на минимална пенсия от 340 лв.