Home » България » Рашков: Деморализацията е обхванала МВР

Рашков: Деморализацията е обхванала МВР

Сподели новината

„Тогава, когато има деморализация от горе надолу, тя ще стигне и до редовите служители на МВР. Когато виждаме в някои помещения и мебели кюлчета със злато и милиони левове, това се отразява и на морала и на обикновения редови служител“.

Това каза служебният вътрешен министър Бойко Рашков след среща със състава на ОДМВР-Пловдив след арестите в 3-то РУП.

Досегашният началник на Първо районно гл. инспектор Петър Тодоров е новият шеф на Областна дирекция на МВР в Пловдив. Първоначално той ще стане зам.-директор, тъй като титулярът Йордан Рогачев е в болница. По думите на Рашков Тодоров е дългогодишен служител в системата на МВР с 30-годишен опит.

„С г-н Рогачев няма напредък, защото той се намира в болница в Пловдив. Вчера установихме контакт, той е на болнично легло. Затова не можем да предприемаме действия за неговото уволнение и наказване“, поясни той.

По думите на Бойко Рашков случилото се в 3-то РУП в Пловдив е удар срещу авторитета на МВР, който се отразява на авторитета на всички служители в областта.

„Няма престъпност с или без пагони, има престъпност. В конкретния случай тя е от престъпници с пагони и от престъпници без пагони. Още не сме сигурни какъв е мащабът, защото сме още в първите дни на разследването“, коментира служебният вътрешен министър.

Относно информацията в някои медии за подслушвани политици Рашков коментира, че Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства трябва да се самосезира и да провери случая. Допълни, че не трябва те да разчитат министърът на вътрешните работи да свърши тяхната работа. Самият Рашков няма такава информация и я е научил от медиите.

Служебният вътрешен министър бе категоричен, че ще има още рокади в системата на МВР.

Бойко Рашков отново информира, че има около 89 машини, останали от предишния вот, в регионални дирекции на вътрешните работи.

„За мен остава неясно каква е причината това да се случи. В момента изясняваме този въпрос с ЦИК и може би тези дни ще има решение“, уточни той.

„Веднага се усъмних в истинските мотиви да останат там и евентуално да бъдат манипулирани. Твърденията, че те не били сертифицирани подсилват тези мои съмнения. В следващите дни ще предприема мерки да бъдат върнати в София и проверени и евентуално да се включат в изборния процес, когато има експертно становище за тяхната годност и че няма да се използват за манипулация“, обясни Бойко Рашков.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената