Home » България » Родните депутати изслушват Светлана Тихановска

Родните депутати изслушват Светлана Тихановска

Сподели новината

Лидерът на беларуската опозиция Светлана Тихановска, която е в изгнание, ще бъде изслушана в парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз, предаде NOVA.

Посочената тема на разговорите е съпротивата на беларуските демократични сили срещу войната в Украйна и режима в Беларус.

Припомняме, че Тихановска беше осъдена на 15 години лишаване от свобода, след като на президентските избори през 2020 година се изправи срещу държавния глава Александър Лукашенко. След вота започнаха големи протести, като опозицията обвини президента, че е спечелил с измами – нещо, което той отрече.

Поставете оценка:
1.9

Оценка 1.9 от 14 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар