Home » България » Росен Миленов: Пректът „Борисов“ приключи

Росен Миленов: Пректът „Борисов“ приключи

Сподели новината

„Година след събитията на „Росенец“, днес нека първо поздравим Доган, че може да реди политическия пъзел с дългата си ръка. Той е многолик – както в политическо изражение на вътрешната сцена, така и в международното позициониране. Някой жестоко се лъже като казва, че Доган не е изразител на руски и източни интереси. Конюнктурно той е олицетворение на всякакви интереси, които падат над политико-олигархичния модел на България. Доган не стига само до персоната. Доган е моделът“.

Това коментира пред Фрог нюз бившият служител на ДАНС Росен Миленов.

„Преди доста години имаше един случай, когато бутаха три стени и отгоре един навес (барбекюто на Доган) и един щеше да го вкарва в затвора – казваше се Бойко Борисов. Така дойде във властта. Доган му помогна като каза, че той разпределя порциите. Затова казах, че Доган много умело с дългата си ръка реди политическия пасианс в България. В момента наблюдаваме DejaVu.“

Година по-късно, равносметката на Миленов за събитията на „Росенец“ е следната:

„Резултатът от протестите на „Росенец“ е, че вече го няма балона „Борисов“. Изчерпа се. Просто проектът „Борисов“ приключи. Борбата с модела обаче продължава. Да не се окаже само, че има нови проекти на този същия модел ала „Доган“. Тогава какво правим? Ако се окаже, че тези хора, които бяха една година на улицата, са били използвани, тогава на някого трябва да му бъде счупена главата“, предупреди той.

Що се отнася до това дали е възможно да настъпи така очакваната промяна в България, Росен Миленов предпочита на изчака резултата от изборите на 11 юли.

„Нека да видим резултата и тогава вече можем да коментираме, защото 30 години се нагледахме на празни обещания, а след това – пак от същото. Хора, които са протестирали преди 30 години, сега на площадите казваха: „Тогава ние вярвахме, че нещата ще се случат до 3-4 години“. Е, още не са се случили. Въпреки това гражданите трябва да гласуват и да търсят резултата. Той е много важен. Всичко друго е прах в очите – пием по една студена вода всички и продължаваме напред. Много трябва да се внимава, защото нещата са опрели до кокала. Тези токсини са проникнали навсякъде. Махаш единия плевел, а отдолу вече са покълнали много други. Затова казвам, че Доган е много повече от персона. Този модел е съставен от са хиляди орди от хиени. Навсякъде са“, категоричен бе той.

„Какъв резултат да гоним? Ами например да имаме задържани лица от калибъра на Борисов, на Пеевски, на Кирил Домусчиев. Не 28, а 150 магистрати колят и бесят в съдебната власт. Лъжат тези, които казват, че са 28. Това са мишките. Така са се окопали в тази капсулирана и затворена система, че няма пробив. Общо 15 000 – това е съдържанието на „модела“ в България. 15 000 души държат една сума от 200 млрд. Ето това са собствениците на България. Така че трябва много да внимаваме дали не са си подготвили друг проект. И пак казвам – резултатът е много важен. Трябва да има задържания, но не на кокошкари, а на хората, които фактически разрушиха държавността, ограбиха и изпоскаха публичните средства, а впоследствие се възпроизвеждат в нови прикрити проекти“, завърши Миленов.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената