in

Румен Гечев: От БСП зависи дали ще се формира кабинет или ще има нови избори

”Ние трябва да видим кои са факторите за резултата, който получи БСП. Запазихме трета позиция, това не е извинение. Не е важно колко депутати имаш. В случая БСП се намира в прекалено отговорна позиция, защото ще се окаже така, че от БСП ще зависи дали ще се формира кабинет или ще отидем на избори”. Това заяви Румен Гечев от БСП.

Ако има още едни избори ще отидем по-напред, тъй като ако отидем на нови избори, тези които обещаваха промяната, а не са я направили, те ще загубят. Няма основания да считаме че при нови избори резултатът на БСП ще бъде по-лош, каза още той пред БНТ.


Няма как да се формира правителство, без да се водят разговори, коментира още той. По думите му, БСП е била готова да участва в разговори за правителство, който и да го предлага.


“Ние сме сериозна партия, за това сме на терена повече от 130 години и е редно всяка партия, която е в парламента и народът го е изпратил да води преговори с другите партии в парламента. Освен че сме опоненти, сме и колеги и носим отговорности. Едно е да се разговаря и да се представят цели, друго е да се подкрепя. Какво да подкрепяме? Че ни се предлага премиер и правителство без никакви разговори? Че няма разговори какво ще прави това правителство? Няма как сериозна партия като БСП да участва в такава шоу игра. Ако сега се предложи същото нещо, втора серия, ние отново няма да го подкрепим, тъй като сме последователни”, заяви Гечев.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

00ec4bb14 kirov23

Проф. Пламен Киров: Президентът си дава сметка, че ситуацията е опасна и за България, и за него

67d3cb963 rashkov borisov

Рашков пита за къщата в Барселона: С чии пари е купена и има ли участие Борисов?