Home » България » Румен Радев: Абдикацията на шефовете на служби показва вярност към Борисов, а не към държавата

Румен Радев: Абдикацията на шефовете на служби показва вярност към Борисов, а не към държавата

Сподели новината

„Шефовете на ДАНС и ДАР не работят с мен. По закон трябва да се предоставя еднаква по обем и съдържание информация и към председателя на НС, и към премиера, и към президента. Това изискване на закона в много от случаите не е изпълнявано и то може лесно да се докаже“.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Пирдоп по повод работата на шефовете на ДАНС и на разузнаването Димитър Георгиев и Атанас Атанасов, цитиран от Епицентър.бг.

„Очевидно примерът на бившия министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се оказа твърде заразен за неговите подчинени. Очевидно това няма как да стане без неговата благословия“, обясни президентът по повод излизането на шефовете на ДАНс и ДАР в неплатен отпуск.

„Абдикацията от отговорност към националната сигурност в предизвикателни за България етапи от шефовете на тези служби е ясен знак, че верността им е била и е в момента към Борисов, а не към България“, каза още Радев по повод двамата шефове на спецслужби.

„Нямам предложение за тяхното освобождаване, тези неща се решават от изпълнителната власт. С какво да бъде запомнен Борисов 1 и Борисов 2, вие тогава задавахте ли тези въпроси колко човека са уволнени. Вие знаете ли колко хиляди хора са били уволнявани моментално и то в още по-кратки срокове“, отговори президентът на въпроса има ли вече предложения за указ за освобождаването на Георгиев и Атанасов.

„Тук не става въпрос да се правят уволнения и рокади. Става въпрос за принципи. И то ясни – трябва да има прозрачност, отчетност, отговорност, и както казах – нулева толерантност към престъпност, към нелоялност – не към мен, не към служебния кабинет – към България. Укрепване на държавността. Това е, от което имаме нужда в момента“, подчерта президентът.

Относно рокадите при областните управители, Радев заяви, че те работят с изпълнителната власт и промените също са логични.

Факти

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената