in

Румен Радев: В дълг сме към българските ветерани от Втората световна война

rumen radev v dalg sme kam balgarskite veterani ot vtorata svetovna voina 1

Днешните поколения сме в дълг към българските ветерани от Втората световна война и сме признателни, че продължават да носят в себе си искрата на патриотизма, всеотдайността и непоколебимата решителност да отстояват докрай свободата и България.

За мен беше чест да удостоя Съюза на ветераните от войните на България с Почетен знак на Президента за героизма и жертвоготовността при изпълнението на дълга към Отечеството, за родолюбивата дейност и приноса на съюза към военно-патриотичното възпитание и отстояването на българските воински традиции. Това заяви президентът Румен Радев на специална церемония.

Връченият Почетен знак на държавния глава е израз и на признателността на цялото ни общество към себеотдайността, жертвоготовността и патриотизма на хилядите българи, които загинаха във Втората световна война в защита на Отечеството, мира и човечеството.

На българските ветерани пожелавам да запазят енергията и несломимия си дух и да бъдат еталон за патриотизъм на младите поколенията.

Социалните грижи за българските ветерани изискват минимални средства на фона на разходите в държавата, но имат огромно значение за самоуважението ни като нация. Наш дълг е да се грижим за хората, които са нашата жива памет и съвест и това е отговорност на държавата.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

hristo ivanov sobstvenikat na gradus sochi kam borisov 1

Христо Иванов: Собственикът на „Градус“ сочи към Борисов

385827dec9d789bfeca940cfb6fd1f8e

Европейската комисия няма да поръчва повече ваксини от Астра Зенека