Home » България » Румен Радев: В дълг сме към българските ветерани от Втората световна война

Румен Радев: В дълг сме към българските ветерани от Втората световна война

Сподели новината

Днешните поколения сме в дълг към българските ветерани от Втората световна война и сме признателни, че продължават да носят в себе си искрата на патриотизма, всеотдайността и непоколебимата решителност да отстояват докрай свободата и България.

За мен беше чест да удостоя Съюза на ветераните от войните на България с Почетен знак на Президента за героизма и жертвоготовността при изпълнението на дълга към Отечеството, за родолюбивата дейност и приноса на съюза към военно-патриотичното възпитание и отстояването на българските воински традиции. Това заяви президентът Румен Радев на специална церемония.

Връченият Почетен знак на държавния глава е израз и на признателността на цялото ни общество към себеотдайността, жертвоготовността и патриотизма на хилядите българи, които загинаха във Втората световна война в защита на Отечеството, мира и човечеството.

На българските ветерани пожелавам да запазят енергията и несломимия си дух и да бъдат еталон за патриотизъм на младите поколенията.

Социалните грижи за българските ветерани изискват минимални средства на фона на разходите в държавата, но имат огромно значение за самоуважението ни като нация. Наш дълг е да се грижим за хората, които са нашата жива памет и съвест и това е отговорност на държавата.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената