Home » България » Румен Христов: При мажоритарни избори ГЕРБ-СДС щеше да има поне 160 мандата

Румен Христов: При мажоритарни избори ГЕРБ-СДС щеше да има поне 160 мандата

„За да подпомогнем „Има такъв народ“ гласуваме „за“ мажоритарни избори. При такива избори ГЕРБ – СДС щеше да има повече от 160 мандата в парламента“.

Това каза пред NOVA Румен Христов от ГЕРБ – СДС.

„Играта е служебният кабинет да продължи толкова дълго, че да покрие и изборите за президент“, коментира лидерът на СДС.

„Опитите за нагласяване на Изборния кодекс в полза на определена партия, никога не са водили до успех. Не видях значителни промени в Изборния кодекс, единствено се намалява броя на членове на ЦИК“, заяви той.

Христов призова за увеличение на хората, които гласуват машинно и определи както нонсенс отмяната на пропорционалната система на гласуване.

По думите му обаче машините работят бавно и секциите няма да могат да обслужат гласуващите.

Според него държат насила министрите, а с мораториума се блокира цялата държава и всички институции.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената