in

Румен Чолаков: Младите хора и българите от чужбина отсъстват от листите на партиите

28c723323 colakov23

”Двете групи, които отсъстват от кандидатските листи, са младите хора и българите от чужбина, които са може би 2 милиона и имаха значителна тежест на предишните избори”. Това заяви пред БНР Румен Чолаков, председател на обединението на българите в чужбина Клуб ”Милениум”, активен участник в протестите през лятото на 2020-а година.

Той подчерта, че не вижда да се дава път на млади хора в листите на партиите с кандидати за депутати.

Според него предизборната кампания за вота за 46-и парламент ще е идентична с това, което вече наблюдавахме преди изборите на 4-ти април.

Чолаков беше категоричен, че в страната ще има промяна, но постигането ѝ ще

отнеме време.

Председателят на „Милениум“ коментира действията на служебното правителство:

„То е глътка свеж въздух, промяната на кадри е важна. Те имат задачата да проведат честни избори и ако смятат, че смяната на кадри, особено в силовите структури, ще доведе до това, е редно да предприемат действията, които предприеха. Имам едно опасение обаче – служебното правителство не трябва да управлява напълно като редовно, защото няма Народно събрание. Пример за това е гласуването с машини. Служебното правителство пое държавата с вече действащ закон за машинно гласуване във всички секции. Не може еднолично служебният кабинет да решава, че няма да спази този закон. Ако те са по-скъпи, служебното правителство е длъжно по закон да даде тези средства, това не е негов избор. Министерството на финансите трябва да осигури тези средства и да ги предостави на ЦИК да реализира машинния вот, както е по закон“.

Чолаков определи като ендемичен проблем на българската демокрация това, че се гласуват закони, които след това някой по практически причини решава, че реалността е друга:

„Не може да се управлява по този начин!“.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

7b38de309 valentin terziev

ВВС: Орлите не умират! Почернената съпруга: Обичам те! Ще се видим там горе!

d88d503ec tatana kristikyoveshi geshev

Татяна Кристи: До Кьовеши Гешев изглежда като малоумен милиционер