in

Сашо Диков към ПГ на „Има такъв народ“: Вие защо влязохте в политиката?

„Той свърши преди да е започнал…“ или “Слави се самоуби(ва) 2”. Заглавието е по повод на Слави Трифонов с допълнението, че не е в сексуален смисъл. Изплагиатствах го от „форумец“, а поводът е изобличеният (или по-скоро изобличилият се) като плагиат Петър Илиев, който не само че не беше изхвърлен от правителството, ами беше издигнат и до вицепремиер.

Признавам си, че никога (дори след най-левашките гафове на Слави в последно време), не съм допускал Дългият да е способен на такава наглост. И то наглост, изравяща се в пълна загуба на разсъдък, или във фатална зависимост от нечий болен, ама много болен мозък. Такова брутално публично изнасилване на нормите за политическа порядъчност дори „окаяната жертва на Мата Хари“ не си е позволявал.

В първото открито писмо се обърнах към Слави, но след издигането на почетния консул на офшорката Барбадос до вице, очевидно няма никакъв смисъл да правя опити сомнамбулът да бъде събуден. Впрочем, не мога да си спомня кой известен ТВ водещ беше регистрирал свои фирми в една друга офшорна зона… Разбира се, не забравям и няма как да забравя страхотните неща, които десетки години е правил.

Сега се обръщам към парламентарната група на „Има такъв народ“. Не към Тошко, Филип или Балабанов, които за толкова малко време толкова много си повярваха, че човек се чуди да се смее ли или да плаче…

Обръщам се към останалите, начело с Ива Митева, с въпроса: „Вие защо влязохте в политиката?“

Отстрани изглежда, че не възразявате срещу следното:

  • Да бъдат унижавани и обиждани другите партии, евентуални ваши съмишленици в борбата срещу Голямото Зло.
  • Да бъдат слагани на високи постове хора с, меко казано, спорно минало и, твърдо казано, нелепо настояще.
  • Да бъдат правени нелепи рокади в правителството ви без обяснения и без мотиви.
  • Да се плясва на обществото премиер с куп „сенки“ в миналото. После той да се маха, да се заговори, че се слага друг, а в последния момент да изникне трети, който се оказва човек с куха биография и с още по-кухи позиции.
  • Да не бъде отстраняван човек, очевидно неприемлив за обществото, като фамозния адвокат Петър Илиев, след като си декларирал, че в правителството нямат място министри, „извършвали кражба на интелектуална собственост“. А за преписвача Илиев има. И не какво да е място – първоначално беше министър на правосъдието, след две седмици – МВР шеф, а след още няколко дни – вече е и вицепремиер.

Неговото плагиатство не само че вече е доказано, не само че има издадена присъда, а тя на всичкото отгоре е и изпълнена. Присъдата се състои в това, че самият той преди един месец е иззел от всички възможни места „токсичния“ си научен труд, а медиите се добраха до отделни екземпляри, след ровене в невероятни места, щом стана ясно, че „творбата“ липсва в библиотеките и обичайните справочници.

През седмицата в Парламента „супердопингираният с внезапна власт“ Тошко (само да можеше да се види каква карикатура е на самия себе си в сравнение с онзи Тошко от БТВ) в стила на Тома Биков невъзмутимо повтори пет пъти: „Нека един застане с лицето си и да обвини П.И. в плагиатство, за да бъде осъден.“

В четвъртък в интервю за един сайт, а в събота сутринта по „Нова“, ограбената доц. Киселова заяви: „На 04.12.2007 год. написах дисертация, а през 2015-а излезе книгата на Петър Илиев, в която веднага видях, така да се каже, смущаващи неща. Тази седмица към етичната комисия на СУ има подадени три други сигнала, свързани с плагиатство срещу Петър Илиев.“

„А сега какво правим?“, бих запитал Тошко.

На всичкото отгоре в събота на обяд по БНР пред Силвия Великова, прекрасната иначе Ива Митева заяви, че правителството ще бъде гласувано в сряда и дотогава могат да бъдат правени всякакви промени в имената на министрите. „Налагат ли се?“, попита наивно Силвия, а отговорът беше „Ако има възражения или консенсус за промени“.

Любопитно е, че Ива познава незаменимия Илиев, работили са по общи проекти, но за сегашния казус „не знаела точно, не била чела“. Освен това не била в групата на ИТН, която преговаря с другите партии… И освен това за един човек можело да се кажат и хубави, и не толкова хубави неща.

Ива,

имам чувството, че сте свестен човек. Не ставайте повече за смях и жертва на болни амбиции или на болезнени зависимости. И как Вие, прекрасна г-жо Митева (както и другите от групата), ще отговорите на доц. Киселова, която пита по адрес на Петър Илиев: „Коректно ли е такива хора да символизират промяната?!“

Скъпи депутати, как ви звучи следният диалог:

Ива Николова: „Ако се докаже плагиатство, ще освободите ли МВР шефа?“

„Ако“ е много хубав хипотетичен израз“, се изцепи Шнорхела-философ.

Вие от групата как се почувствахте, когато ГЕРБ и ДПС бурно аплодираха Тошко, а той в стила на кафявите медии, громеше Асен Василев и Кирил Петков?

Замисляте ли се защо ПИК и БЛИЦ започнаха „да се слагат“ на ИТН? Вярно е, че ПИК публикува писмото ми към Слави, но малко след това лично Недялко Недялков ме оплю в

What do you think?

26 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

pjimage 3918000220538101512 original - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Станислав Гръдев: Единствено служебното правителство е изхода

Станислав Гръдев: Единствено служебното правителство е изхода

2021 08 08 10.08.11 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Татяна Кристи: Против съм служебното правителство да е с мандата на БСП.

Татяна Кристи: Против съм служебното правителство да е с мандата на БСП.