in

Свиленски: ГЕРБ съсипа държавността, дано не дойде нов Борисов

„Тази кампания, която гледаме в момента, изисква повече време и срещи с хората. Предишната беше ограничена заради коронакризата. Тази кампания е по-различна дори и със залога, които очакваме. Ако тогава не сме си свършили работата и обществото не ни е дало оценката, която сме очаквали, то сега се явяване на поправителен изпит”.

Това заяви в ефира на „Неделята на NOVA” водачът на листата на БСП за България в 24 МИР Георги Свиленски.

Според него ГЕРБ, които управляват от 11 години, са създали порочен модел за управление на държавата.

„Те съсипаха държавността, пренебрегнаха всякакви конституционни и законодателни практики. Това наруши всички системи в държавата – и икономически, и социални, и здравни, и образователни. Сега почват да излизат разкритията от всички министерства, защото досега нямахме обективно виждане. Имахме един министър-председател, които обикаляше със своята джипка по автомагистралите. Сега българите започнаха да виждат какво се е случвало”, смята Свиленски.

Той добави, че от предишното управление са криели договорите за автомагистралите. Според него всички, срещу което са се борили от БСП през последните 4 години, сега излиза наяве, но казано от институциите.

„Българското общество трябва да бъде наясно какво се е случило в държавата през тези 10 години. Българските граждани трябва да бъдат много внимателни като отидат да гласуват – кой какво е обещал, кой какви заявки е дал, кой с кого ще управлява. Опасността да получат нов Борисов за следващите 10 години никак не е малка”, смята Свиленски.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

52a1344511ed7

Цонко Цонев: Минеков лъже с тонове, осъдил съм няколко души за клевета

53a0dbae17b9a7f915c26eaeb9382629

Мечка влезе в село Арда, подгони горския