Home » България » Слави Василев: ГЕРБ държи основния ключ към състава на кабинета „Главчев“

Слави Василев: ГЕРБ държи основния ключ към състава на кабинета „Главчев“

Сподели новината

ГЕРБ държи основния ключ към състава на кабинета „Главчев“. Това каза пред БНР политологът Слави Василев и коментира, че ГЕРБ ще реши колко да „пусне на ПП-ДБ, на Пеевски или на други хора“.

Служебният кабинет на Димитър Главчев ще бъде на управляващите, категоричен беше политологът.
Василев изказа мнение, че тройната коалиция ПП-ДБ – ГЕРБ – ДПС предстои да се разгради пред нашите очи, за да може след изборите евентуално отново да се събере под предлог за национално спасение:

„Сега, когато отстраниха по същество президента Румен Радев от политическия процес, могат да бъдат спокойни и да се плюят, колкото искат, след което да се надяват, че нито една опозиционна партия няма да вземе мнозинство“.

По думите на политолога има вероятност да влезем в цикличност на избори.
Институционалното разграждане на българския политически модел се случва пред очите ни, каза още Слави Василев.

Според него премиерът в оставка Николай Денков си е направил политическо сепуко, защото:

„Да заявяваш толкова много политически неадекватни послания в едно интервю в навечерието на предсрочните парламентарни избори е като да направиш три стъпки назад при старта на спринт на 100 метра. Всичко, което каза, е пълно с противоречия. … Тежката политическа неадекватност придобива такива измерения, че министър-председателят – най-силната политическа фигура в държавата – излиза и казва, че е безсилен“.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар