Home » България » Слави Василев: Радев е истински шанс за българската политика и служебният кабинет го доказва

Слави Василев: Радев е истински шанс за българската политика и служебният кабинет го доказва

Сподели новината

За една година българското общество извървя немалко път и за съжаление и последните десет година не бяха най-добрите. Благодарение на служебния кабинет и фактът, че Борисов не държи юздите, много хора успяват да видят и разберат, макар и далечно колко безобразно е било управлението на държавата ни. Това каза политологът Слави Василев в ”ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев” по ТV+

В характеристиката на служебния кабинет политологът изтъкна, че много млади и кадърни хора, учили в чужбина, не са допускани в българската политиката, но Радев направи точно това, назначвайки служебния кабинет. Човек като Кирил Петков не би търпял отношението на бившите министри към министерството „като към губерния“.

Положителна оценка получи и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, който „влезе остро в модела Рашков“ и това е „единственият начин да се справи с лобито на Борисов в МВР“. Рашков беше определен като „много успешен министър“.

Запитан за предстоящите избори, той подчерта, че без Бойко Борисов ГЕРБ е нищо и въпреки досегашното управление, хората го разпознават .

Относно „Българските патриоти“ Василев предположи, че вероятно няма да прескочат 4% граница, защото играли ролята на бивша „патерица на Борисов“, от който се дистанцират, но също заслужават внимание поради факта, че имат нелоши тези и качествени хора.

ДПС определи като „абсолютно токсична партия“ и подчерта спрямо нея „трябва да има червена линия, която не се прескача“.

„БСП имат положителна и по-скоро успешна кампания, но не успяха да яхнат слогана “промяна”, но все пак показват последователност и техните тези не са лоши“ – каза политологът.

„Слави Трифонов – смятам, че ще излезе първи, няма да отстъпи на заявките, които е дал в публичното пространство да не се коалира със статуквото“ – коментира той. Според него, ако протестните партии нямат 121 депутати, ще има кабинет на малцинството, подпрекен и от партиите на статуквото, което е неблагоприятен сценарий за Трифонов и най-вероятно той ще избере предсрочни избори.

„Демократична България“ са във възход, очакват добър резултат. Посланието за прокуратурата е това, което ги води напред.“ – завърши Василев

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената