Home » България » След ареста на митничар номер 1: Парите от заловения кокаин в Бургас били за купуване на изборите

След ареста на митничар номер 1: Парите от заловения кокаин в Бургас били за купуване на изборите

Сподели новината

Аз поръчки за мачкане на хора не изпълнявам. Ако има да се свърши някаква работа – ще го направя, но поръчки не изпълнявам. Това казала Петя Банкова на адвокатката си Аделина Натина.

В момента г-жа Банкова не е задържана официално. Изчакваме да се вземе решение какво ще се случи с нея. Има процесуални начини едно лице да бъде в определено помещение, без да бъде задържано. Това заяви адвокатът на шефката на агенция „Митници“ в студиото на Би Ти Ви.

Вчера Банкова, заместникът ѝ Людмил Маринов и още петима души, сред които двама бизнесмени от Хасково и митничари, бяха отведени за разпит.

И двете не знаели кои са другите задържани и за какво става дума. Обиски както в дома, така и в офиса на Банкова е имало. Търсени са пари, но не са били намерени. „Една стотинка не е иззета“, каза Аделина Натина. Взети са обаче служебни документи и лични бележки, курсовете за чужди езици на Банкова, както и договор на съпруга ѝ за потребителски кредит.

В иззетите от офиса служебни документи шефката на агенция „Митници“ е имала написани лични бележки за разбиването на действащи канали за наркотици и други корупционни дейности – събиране на подкупи по гранични пунктове.

„Това е човек е с високи морални качества. Г-жа Банкова направи за себе си личен анализ. Имаше данни, които са само начални, а не са доказателства, че кокаинът, който наскоро беше иззет в много големи количества в Бургас, парите от него щели да се използват за купуване на изборите. Това са първоначални данни, но някой се погрижи тя да не си свърши работата докрай“, каза още адвокатката й.

Засега Петя Банкова не е разпитана и се води свидетел. Действията вчера обаче не били съгласувани с прокуратурата на Република България, вече е докладвано и на Софийска районна прокуратура, заяви Натина.

Аз поръчки за мачкане на хора не изпълнявам. Ако има да се свърши някаква работа – ще го направя, но поръчки не изпълнявам. Това казала самата Петя Банкова на адвокатката си. По думите на Аделина Натина тези поръчки идвали от ръководството, а шефката Банкова е напуснала заради шефа на ДАНС Пламен Тончев.

От това, което тя ми сподели, когато е била служител на ДАНС, е че била принуждавана да извършва дейности, които по нейна преценка не съответстват на закона. Не ѝ е известно дали е подавала сигнали по случая. Затова било и командироването ѝ в Благоевград – защото не искала да изпълнява поръчки.

Натина определи Петя Банкова като „човекът, който винаги е имал най-силна воля и нетърпимост към корупциите“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар