in

Служебният премиер: Порази ме мащаба на това, което заварихме, картината не е добра

149733f4e ianev

”Порази ме мащаба на това, което заварихме. Картината не е добра, тя не е неизвестна за българите. Винаги сме знаели, че нещо не е както трябва, сега виждаме пълния размер. Не се опитваме да правим пълна ревизия. Не бързаме да демонстрираме нещо, което не е довършено. Има документи, които вече са дадени на прокуратурата, може би ще има и други”.


Това каза пред БНР служебният премиер Стефан Янев.


„Купуването на гласове е грозно явление, подкопава демокрацията. Правим всичко по силите си да го минимизираме и да предоставим увереност на хората, че техният вот е отишъл там, където те са пожелали. Работим в рамките на закона. Когато обществото види, че неговите изконни права се защитават, независимо дали този феномен ще бъде ограничен, или ще бъде спрян, то ще оцени усилията“, посочи той.

„Политическото представителство е в криза. Има и лидерска криза. Ролята на политика е да бъде визионер. Това липсва в политическия ни живот, в партиите. Гражданското общество трябва да е водещо – партиите да следват хората, а не обратното. Очакването ми за следващото Народно събрание е да има такъв тип говорене. Взаимодействието между партиите и гражданското общество е ключът към всяко управление“.


Янев поясни, че отношенията между изпълнителната власт и съдебната система са институционални.


„Институционалният подход е спазен. Какви са действията на съдебната система, не коментираме, защото съдебното решение се изпълнява, не се коментира“.


Служебният кабинет ще подготви пакет от потенциално добри законодателни промени, който ще бъде предоставен на 46-ия парламент.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

FB IMG 1625388215565

Елена Гунчева: Онуй(Борисов) знаеш ли традицията на българите за предателите?

c05cf97b6 zoran zaev fb

Заев: Ако бях предател, нямаше да има българско вето