Home » България » Софийска градска прокуратура незаконосъобразно е отказала досъдебно производство за изтичане на лични данни в ДАР

Софийска градска прокуратура незаконосъобразно е отказала досъдебно производство за изтичане на лични данни в ДАР

Сподели новината

По разпореждане на Върховна прокуратура в Софийска апелативна прокуратура е извършен контрол за законосъобразност на постановление за отказ от образуване на досъдебно производство на Софийска градска прокуратура по сигнал за нарушения на Закона за защита на класифицираната информация от Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Това съобщи БНТ.

Сигналът се отнася за проведена обществена поръчка за избор на оператор за изработване на ваучери за храна, при която е допуснато нарушение, свързано с данни на служители на ДАР.

По случая е възложена и проведена предварителна проверка от Държавна агенция „Национална сигурност“, след което наблюдаващият прокурор от СГП е постановил отказ за образуване на досъдебно производство.

Той е приел, че не са установени данни, обосноваващи корупционно или друго деяние, съдържащо признаците на престъпление от общ характер по смисъла на НК.

След запознаване със събраните доказателства и правните изводи в постановлението при осъществяването на контрола за законосъобразност прокурор от Софийска апелативна прокуратура е установил, че постановлението на СГП следва да бъде отменено като необосновано, неправилно и незаконосъобразно.

Материалите по досъдебното производство са върнати на Софийска градска прокуратура за продължаване на разследването.

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар