Home » България » Станислав Недков – Стъки: Атакуват ме, защото издигнаха кандидатурата ми за президент. Спортният министър е в конфликт на интереси

Станислав Недков – Стъки: Атакуват ме, защото издигнаха кандидатурата ми за президент. Спортният министър е в конфликт на интереси

Сподели новината

Нападките срещу мен започнаха, когато инициативен комитет издигна моята кандидатура за президент. Подложен съм с полицейски натиск. Има хора, които мачкат българският народ с червен ботуш. Това каза по НТВ Станислав Недков – Стъки, след като стана ясно, че за 4 години е получил над 1 млн. лева от спортното министерство.

Пред 2017 година федерацията по ММА е получила 31  348 лв.  През 2018 – 34 000 лева, 2019 година не сме одобрени. 2020-39 00 лв. . Общо за пет години сме получили  – 222 000 лева. В този пет годишен срок са обхванати над 2000 места. В тази сума влиза тренировки, лекции. За федерацията нищо не остава. Всичко се раздава на клубовете. Всичко е за превенция срещу наркотична зависимост. През 2020 г. беше променен закона за хазарта, това даде възможност на Спортният тотализатор да отделя повече. За 2021 година получихме 118 000 лева. Говорим за програмата за хазарта. Има други програми, по които ние не сме одобрявани. Има годишно финансиране на всички федерации. Това е финансирането за 2021 година.  

Няма милион, той е само в главата на Кутев. Парите, които получаваме са 0, 65 процента от парите на министерството. В момента Андрей Кузманов-служебния министър, има сериозен конфликт на интереси. Той е едновременно и шеф на федерация и служебен министър.  Той сега може да си отпусне средства на себе си. Ще сезирам прокуратурата и КПКОНПИ. Федерацията на Кузманов е получила двойно повече с един медал-бронзов от европейско първенство. Ако той има морал, той е длъжен неговата федерация-модерен петобой няма право да взима пари, защото няма медали.

Другарят Кутев е завършил университет по кино в Москва. Той измества скандалите на служебния кабинет и така иска да измести скандала с Пламен Узунов и получения плик. По тези програми печелят 60-70 сдружения.

Относно репликите си преди години срещу Борисов и Цветанов той каза: „Защо свързвате федерацията на ММА с ГЕРБ и мен. Не разбирам въпроса. Никога не съм се притеснявал да изразявам позицията си. В първия мандат на ГЕРБ Цветанов беше потопил страната в страх. Не смеехме да говорим на глас. Ако има днес проблем с Борисов, пак ще изляза да кажа.“ След това обърна плочата и започна да атакува служебния кабинет. Питайте основната дейност на сдружението на дъщерята на Кутев.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената