in

Стефан Янев: Ако продадете гласа си за 100 лв. в момента, ще загубите 10 хил. във следващите 4 години

Не търсим някакъв вид реваншизъм, а на базата на професионални критерии се опитваме да намерим по-подходящи хора, които имат съответната квалификация и работят в интерес на обществото. Възможни са още рокади в администрацията на база на тези критерии. Това коментира служебният премиер Стефан Янев пред Bulgaria ON AIR в отговор на критиките от бившите управляващи.

Изборите

„Купуването на гласове и корпоративният вот е подмяна и манипулиране в полза на определена политическа партия. Всички се тревожим от това и с усилията на изпълнителната власт и във взаимодействие със съдебната система, се вземат мерки за предотвратяване и минимизиране“, обясни премиерът. Той предупреди, че всеки българин трябва да е ясно, че ако продаде гласа си, спечелвайки 100 лв. в момента, ще загуби 10 хил. в следващите 4 години.

По повод разкритията на схеми за купуване на гласове от вътрешния министър, Янев предположи, че сигналите за нарушения ще се увеличават с наближаването на вота. „Министър Рашков действа в рамките на закона“, увери министър-председателят. Янев апелира гражданите да сигнализират при нередности по време на изборите.

Според него е възможно да се спре изборният туризъм, но на първо място това зависи от самото общество, до каква степен толерира това явление.

Цената на тока

Според премиера е необходимо да бъде изработена дългосрочна стратегия за цялата енергийна система. „Където има евтина енергия, бизнесът се развива и цъфти“, отбеляза той.

„Мариците“ са наследен проблем, който умишлено или не, не се решава“, изтъкна премиерът и посочи, че такава стратегия не е наследена от предишни кабинети, но сега може да се постави дебатът за развитие на ядрената енергетика, за възобновяеми енергийни източници, за използването на газа като междинно гориво, за това, което се говори във връзка със „зелената сделка“.

Ваксинирането

„Притеснен съм, че българският народ масово не се ваксинира“, призна Янев, но посочи, че това е решение на всеки. Той увери, че засега ваксини не се изхвърлят. Премиерът изрази надежда да можем да дарим препарати. „Макар че процесът за това е труден, по темата се работи интензивно“, добави Янев.

Според него „хаосът на управление“ през миналата година е обезверил много хора да се ваксинират.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

rumen radev bgnes

Румен Радев: Конституцията ни преведе през трудни времена

56ee62e21 minekov 78tv

Проф. Минеков: Борисов е страхлив. Имали сме късмет, че сме управлявани от глупави и неграмотни хора