Home » България » Стефан Янев за Шенген: Румънците проявяват характер, ние кършим пръсти

Стефан Янев за Шенген: Румънците проявяват характер, ние кършим пръсти

Ходовете ни трябва да бъдат преди всичко да проявяваме характер и достойнство, че сме част от ЕС и гласът ни трябва да се чува. Истинските причини не са в това, което се говори. В Нидерландия и Австрия има достатъчно изобретателни политици и могат да измислят и други причини, освен мониторинга, за да не бъде приета България в Шенген. Това заяви в интервю за БНТ лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

„Румънците проявяват характер, ние кършим пръсти“, добави той.

Според него, заслугата за падането на Механизма за сътрудничество и проверка за страната ни едва ли е заслуга на редовния кабинет. „Отпадането на тази процедура трябва да бъде приветствано, но не трябва да търсим прекалено силни сигнали, по-скоро е формалност.
Управляващите създадоха допълнително напрежение в земеделския сектор. До онзи ден бяхме група държави, настояващи за този механизъм. Българското общество се е уморило от противопоставяне. Нека покажем, че държавата има отношение към българския бизнес. Решението не трябваше да бъде вдигане на ограничението“, коментира още Стефан Янев, цитиран от novini.bg.

„Темата за сигурността е неглижирана. В района на Черно море има несигурност, в близост до границите ни има война. В района съответно има несигурност. Колкото и да се създават условия за ескалация на конфликта, дипломатическото решение трябва да бъде намерено“, категоричен бе политикът.

Поставете оценка:
3.7

Оценка 3.7 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар