in

Стефан Янев: Силно се надявам в обозрим срок да бъде сформиран работещ кабинет

Силно се надявам да бъде сформиран работещ кабинет в един обозрим срок, тъй като това е необходимо за всички българи. Това каза пред журналисти служебният премиер Стефан Янев.

„От изказванията и визиите на партиите в 46-тото Народно събрание бих искал да откроя нещо много положително – в много от декларациите чух приоритети и визии, които съвпадат със започнатото от служебното правителство. По отношение както на ограничаване на непрозрачното харчене на публични средства, приоритетите във важни социални области като здравеопазване и образование, по отношение на бизнеса. Това, което беше заявено по отношение на необходимостта от съдебна реформа, е нещо, което всички българи очакваме. Не случайно почти всяка година не сме изненадани от критиките, които идват от Европейската комисия. Надявам се заявките, които бяха дадени днес да бъдат реализирани с нужния диалог и консенсус“, добави той.

Стефан Янев отказа за коментира отделни личности. Това, което той се надява е правителството да бъде реализирано на базата на приоритети.

По думите му е възможно кадри от служебното правителство да преминат към редовно. „Трябва да има програма, коалиция и ясни приоритети. След това вече идва разговорът за личностите“, повтори служебният министър-председател.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

c72840047 ns predsedateli

В парламента избраха и зам.-председатели

a1be7b38a parlament bgnes2

Първи коментари на новите депутати в кулоарите на Народното събрание