in

Стефан Янев: Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен

Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен – дали ще стане на практика е рано да се обсъжда. Това заяви от Плиска премиерът Стефан Янев. Той уточни, че назначеният от президента кабинет има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори.

„Както вече казах, в политиката няма нищо невъзможно. Всичко в възможно, ако е организирано на базата на принципи и приоритети. Служебният кабинет е съставен от ръководството на президента Радев и функционира с негов указ. Съставът не е монолитен и това не са хора, свързани да се движат винаги заедно. Всеки може да решава какво иска”, обясни министър-председателят.

Янев коментира върнатия първи изпълнен мандат в петък (6 август) от партията на “Има такъв народ” и изрази надежда народните представители да бъдат достатъчно убедителни и критични по отношение на това, което им се предлага в него. „Важни са условията, важни са принципите. Неслучайно от позицията, която заемам в момента, от известно време говоря за принципи и принципни положения. Не съм критичен, надявам се. Не се опитвам да обвинявам нито личности, нито партии в това, което правят. Разбирам, че търсят компромиси и възможности и се надявам да бъдат успешни в намирането на такива. Принципно нещата изглеждат по различен начин. Начинът за сглобяване на такъв вид мнозинства, без ясни ангажименти и приоритети, не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той“, заяви Янев за проектокабинета на “Има такъв народ”.

“В българската практика в последните 30 години не е имало много попит с плаващи мнозинства, но ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемост и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление на държавата, което не е много добре за гражданите, за хората и за бизнеса. Защото всички искаме да има предсказуемост в това, което предстои и това, което можем да очакваме, че един такъв вид управление ще донесе на хората за решаване на техните проблеми и перспектива за България“, допълни той.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

Screenshot 20210807 121159 Chrome - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Част от Демократична България няма да подкрепят кабинет на ИТН

Част от Демократична България няма да подкрепят кабинет на ИТН

Screenshot 20210807 161441 Chrome - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Ива Митева: Има възможност за смени в кабинета на ИТН

Ива Митева: Има възможност за смени в кабинета на ИТН