Home » България » Стойчо Кацаров – издънка №1 на служебния кабинет засега

Стойчо Кацаров – издънка №1 на служебния кабинет засега

Сподели новината

За две седмици – две нескопосани заповеди на здравния министър, поне 6 глупави твърдения и най-важното – забавен темп на ваксинация

Невелин Ганчев

Стойчо Кацаров, стар седесар, антикомунист и костовист, засега е издънка №1 на служебния кабинет. Няма как да е иначе – за две седмици две нескопосани заповеди, поне 6 глупави твърдения и най-важното – забавен темп на ваксинация.Фактите.

За последните дни ваксинираните в страната са: на 27 май – 18 212 души, на 26 май – 20 860, на 25 май –  16 870,  на 24 май – 5 172, на 23 май – 3668, на 22 май –  6 348 души.За сравнение, последните делнични дни на старото правителство се ваксинираха по 35 хил. души на денонощие. Кацаров няма обяснение за това, аз също. Но средното число ваксинирани намалява.Ограничителните мерки, дистанцията и дезинфекцията е видимо, че не вършат почти никаква работа.

Единственият доказано ефективен начин да се спре разпространението на вируса е ваксинацията, каза служебният здравен министър наскоро.Защо тогава удължи дистанцията и маските до 31 юли – извънредна епидемична обстановка. Заведения, кина, театри, фитнеси, спортни зали и стадиони ще работят при 50% капацитет от посетители – дистанцията. Защо остави маските на закрито. Стойчо е пример за популизъм и демагогия. Това, за което критикуваше като мерки предишното правителство, всъщност повтаря едно към едно.

Служебният здравен министър съобщи, че изборни секции са получили предпазни средства след… изборите. Абсолютна лъжа. Оказа се, че всички лични предпазни средства и дезинфектанти са доставени в съответните изборни администрации повече от две седмици преди деня на вота (на 16-и, 17-и, 18 март).Поредният фейк на Кацаров бе твърдението, че всички европейски държави били стартирали ваксинационните си кампании срещу ковид-19 с възрастните хора над 65 години.

Ако Стойчо беше малко по-информиран, щеше да знае, че в много европейски страни, включително Германия и Нидерландия, ваксинацията започна с медицинските кадри. Но Стойчо не чете или чете както дяволът евангелието.Но черешката на тортата в кратката, но съдържателна кариера като здравен министър на Кацаров, са две заповеди.Първата – на практика забрани зелените коридори за ваксинация, като разпореди от понеделник до четвъртък да се ваксинират само хора над 60 г.  Медиците бяха изумени и питаха, ако няма възрастни между понеделник и четвъртък, да не ваксинираме ли по-млади.

Същия ден часове по-късно Кацаров ревизира заповедта си: Ако видите възрастен да чака, го пускайте с предимство, но ваксинирайте всички. Евала, Стойчо, усети се.В сряда пак му се наложи да коригира заповед, и то два пъти – пусна румънците да влизат в България без тест, но забрави българите и постоянно пребиваващите у нас чужденци, които влизат от Румъния.

Първо, се коригира, като разреши и на българите да влизат без тест, но забрави техните близки с чужд произход и чужденците, които живеят в България постоянно. Ако българин с жена унгарка и дете – постоянно пребиваващи в България, или двойка англичани, които живеят в страната ни от 10 г., пристигат в България от Румъния, трябваше да бъдат върнати, ако нямат отрицателни тестове?Ако беше индианец, уважаемия Стойчо Кацаров щяха да го кръстят Коригиращият заповед. Стойчо №1.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената