Home » България » Стойчо Кацаров: След като си приел Борисов и Пеевски, какъв проблем може да е Мавров?

Стойчо Кацаров: След като си приел Борисов и Пеевски, какъв проблем може да е Мавров?

Сподели новината

„Не виждам, след като си приел Борисов и Пеевски, какъв проблем може да е Мавров. От друга страна, очевидно има сделка и това е част от нея – всеки слага своите хора. Това, което ми направи впечатление обаче, е че бе избран с гласовете на ГЕРБ, ДПС и помощта на „Възраждане“. Дали това не очертава някакво бъдещо мнозинство?“

Това каза бившият служебен министър на здравеопазването и председател на Център за защита на правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред euronewsbulgaria.com.

Целта да поставиш свои хора е да участваш в разпределянето на публичните средства, освен ако не предлагаш определени политики. В случая, такива няма.

„Сега се предлага лекарствата за онкоболните да не бъдат закупувани от болниците, а от Здравната каса, което според мен е правилно. Това вероятно ще спомогне за постигането на по-добра цена на тези лекарства и тя ще бъде еднаква за всички болници“, смята той.

Кацаров не може да разбере позицията на ГЕРБ и ДПС срещу това предложение. Смятам, че това е добро предложение. Бламирането на бюджета заради него по-скоро говори за някакви други, скрити, користни намерения.

„Тук можем да подозираме не само политически, но и икономически интереси. Това е свързано с реекспорта на лекарства и лесни печалби. Да защитаваш подобна практика да продължава, остава съмнение, че и ти самият си част от нея“, добави бившият здравен министър.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар