Home » България » Страхил Делийски, политолог: Агресивното поведение на ГЕРБ ще продължи

Страхил Делийски, политолог: Агресивното поведение на ГЕРБ ще продължи

Сподели новината

„Можеше да се очакват кадрови промени в министерствата и агенциите, на фона на заявките на президента и на служебния кабинет. Различните гледни точки определят това като промяна за добро или реваншизъм“. Това коментира пред БНР политологът и университетски преподавател Страхил Делийски.

По думите му рокадите могат да продължат, особено при някакви излезли информации при проверките в институциите: „Освен ако рокадите не са замислени като някакъв комуникационен фойерверк. Нека да се случват тези неща, но фокусът би трябвало да е на друго място – изборите“.

Той подчерта, че не е възможно служебният кабинет да направи дълбока ревизия, но трябва да установи какво е състоянието в държавата.

„Ако усилията на служебното правителство са насочени към добри и ефективни управленски практики, свързани с провеждането на изборите, от това ще спечелят и президентът, и кабинетът, и обществото“, смята политологът.

Успехът на служебното правителство при провеждането на предсрочните парламентарни избори ще е решаващо за успеха на Румен Радев за втори президентски мандат, заяви Страхил Делийски

Според него агресивното поведение на ГЕРБ, започнало от нощта на изборите на 4 април, ще продължи: „Явно не си дават сметка, че това ще втвърди избирателите им, но в дългосрочен план не е печеливша стратегия“.

Делийски прогнозира на предстоящите на 11 юли избори патриотична коалиция трудно да се намеси в разпределението на местата в бъдещия парламент:

„Друг е залогът на тези избори и патриотичният вот може да отиде на друго място. Залогът ще е промяна след опита от 45-ото Народно събрание. Това ще бъде втори опит и това ще е голяма тема“.

Ситуацията в БСП политологът определи като трудна и подчерта, че в партията „не осъзнават факта на пропадането“. Той добави, че докато това пропадане не е осъзнато, няма как да бъдат взети мерки за неговото спиране.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената