Home » България » Стъки опита да заглуши Кутев по Нова тв, нахлу в тв студио, след като вече му бе дадена думата

Стъки опита да заглуши Кутев по Нова тв, нахлу в тв студио, след като вече му бе дадена думата

Защитникът на управлението на Бойко Борисов-Станислав Недков-Стъки нахлу неочаквано в студиото на Нова тв, докато гостуваше говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. Шефът на федерацията по ММА направи това, след като вече му бе дадена думата, за да обясни за финансирането, което е получавал от спортното министерство в продължение на много години.

Недков успя да преодолее охраната и да се появи на екрана, след като Кутев заяви, че той ни будалка. Ставаше дума за това, че според спортният министър ММА-федерацията е получила над 1 млн. лева за 4 години, а Стоки твърди, че по програмата за борба с наркотиците, са получени едва 222 000 лева.

Водещият Виктор Николаев настоя шефът на федерацията да напусне студиото, защото вече му е била дадена думата. Аргументира се, че Кутев търпеливо е слушал отстрани Стъки, без да се намесва. Николаев заплаши, че ще се наложи Недков да бъде изведен с охрана. Щом чу това, нападателят се изнесе.

След това Антон Кутев продължи да коментира актуални теми. Той уточни, че Стъки коментира само парите, които е получавал по една програма. Отделно от това федерацията му е била финансирана всяка година, както е получила и други пари по програма „Оборудване“.

„Разбрах защо ММА бойците се занимават с политика. Защото печелят повече от политика, отколкото от този спорт. Нито стотинка не е взела дъщеря ми. Искам да питам бившия спортен министър кои са неговите хора, както твърди той.  Откога в министерството има негови хора. Бил съм 1 час в министерството. Крайно време е да скъсаме с този тип управление. Федерацията по колоездене получава много по-малко пари от тази на ММА. В момента, в който започнеш да правиш контрапротест, означава, че нямаш друг ход. През цялото време отместваме фокуса от  тази програма.

Това са пари за превенция на зависимости. Те не са свършили тази работа. От 20 организации споменахме няколко. Всеки може да види кой е получавал пари по тази програма. Това са парите от хазарта, които трябва да отидат за превенция на зависимости. Не мисля, че тези пари са изхарчени добре. Начинът, по който е проведен конкурса е напълно несъстоятелен.

Виждам готовност в служебният премиер да бъде безкомпромисен. Той няма да стои зад хора, които са компрометирани. За това трябва да се види дали е вярно, това, което се говори за директора на НАП.  

Относно списъка от фирми, свързани с наказаните во закона „Магнитски“, Кутев обясни: „Магнитски“ действа върху банките. Опитаме се да ограничим пораженията върху банковата система. Чел съм за банки в Европа, които са били глобявани с 6 милиарда.

Всички данни за подслушването, ще бъдат дадени в комисията в НС. Неизбежно е да се спре практиката да те слушат по политически причини. Това означава, че досега нищо не се е променило през последните години. Протестите са били именно затова.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената