Home » България » Стъки с предупреждение към ЦИК

Стъки с предупреждение към ЦИК

Консервативно-патриотично движение – КПД с председател Станислав Недков настоява ЦИК да включи в методическите указания за предстоящите предсрочни избори следните 3 предложения, с които да се гарантира честността на вота:

1. Закупуване на достатъчно машини за гласуване, с които да бъдат осигурени минимум по 2бр. от тях в секциите с над 400 гласоподаватели.
Простата аритметика показва, че при наличието на само една машина в секция, съществува огромна опасност да се образуват километрични опашки и хиляди българи да не успеят да гласуват във времето между 07:00-20:00ч.
2. Задължително преброяване на разписките от машинното гласуване пуснати в кутията.
Тази паралелна проверка на гласовете ще бъде гаранция, че резултата от машинния протокол няма да бъде манипулиран и ще осигури честността на изборите.
3. ЦИК да гарантира пред българските граждани, че в секциите в чужбина ще бъде осигурен достъп на представители и наблюдатели от всички партии, коалиции и граждански сдружения, които изявят желание за това.
След проведените през април избори, се получиха множество сигнали от живеещи в чужбина българи, че в някои секции в Европа и Турция всички членове на секцията са били представители на една единствена партия.

Всички партии и политици признаха резултата и честността на последните парламентарни избори, затова е притеснително, че в краткия живот на 45-то Народно събрание голяма част от тях подкрепиха нов Изборен закон с противоконституционни елементи в него.

Ние от Консервативно-патриотично движение – КПД няма да участваме в изборите през юли, но ще следим внимателно за тяхното честно провеждане и реалното преброяваме на гласа на всеки български гражданин.

Факти.бг

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената