in

Татяна Дончева: Борисов си отива, но гербаджийството ще остане още дълго

Лидерът на „Движение 21“ и бивш зам.-председател на 45-ото Народно събрание Татяна Дончева заяви пред bTV, че в необходимостта от закриването на Спецсъда и Спецпрокуратурата няма никакво съмнение.

„Спецпрокуратурата не успя да напише нито един свестен обвинителен акт по делото срещу Марангозова преди да я убият. В тази прокуратурата най-малко дела се водят срещу истински престъпници, а и за тях обикновено има споразумения, но това не са дела в истинския смисъл на думата. Ефективната борба с корупцията се води от нормалната съдебна система, а не от органи, създадени, за да рекетират“, обясни Дончева и допълни, че магистратите в Спецсъда получават в пъти по-големи заплати за напълно измислени дела.

По седем-осем години се точат на първа инстанция делата в Спецсъда, посочи тя.

„Това е инструмент, създаден за рекет за всички бизнесмени, които не се подчиняват и не си плащат рекета. В нормален съд това не може да се случи, защото си има инстанции“, отбеляза още веднъж Татяна Дончева.

„Трябва да се извади списъкът на прокурорите, да им се забелят личните данни и да се види къде са завършили. По-голямата част от тях нямат квалификация и стаж, идват от следователи“, сподели още тя и подчерта, че трябва правосъдие с квалифицирани кадри, което да разследва тежките престъпления.

На въпрос какво ѝ е мнението за служебното правителство Татяна Дончева отговори, че пред него стои много тежка задача, но все пак изрази надежда, че ще се справи, защото в него има квалифицирани хора.

„Важното е, че се видя, че ГЕРБ не са непреодолими. Бойко Борисов си отива, но гербаджийството ще остане още дълго, но и то ще бъде преодоляно с търпение и усилие, заключи Дончева.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

ilian vasilev partizanite zapochnaha da dokazvat che vinagi sa se borili protiv borisovshtinata 1

Илиян Василев: Партизаните започнаха да доказват, че винаги са се борили против борисовщината

20210513 192605

След новоизбраните депутати служебният кабинет пое щафетата на народа!