in

Татяна Дончева: Налагането на диктат не води до нищо в политиката

3eed46c17 tatqna doncheva

„Какви идеи има някой за кабинет, дали е реалистично с 25% от парламента да слагаш на масата кабинет като първа и последна инстанция, дали това някъде е прието, това го оставям настрани. Но това е предварително блокирано. В политиката такива хазартни ходове водят до под кривата круша. Независимо че Слави е афиширал нещо, то е извън контекста на парламентарната процедура… Нощес Ива Митева и Слави Трифонов са прозвънели на някои от служебните министри, за да ги питат дали ще се включат в правителството. Това ми се видя много екзотично“.

Това каза пред БНР Татяна Дончева от коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“. 

Според нея е важен въпрос да се направи правителство и да има ясен мандат. 

„Парламентът ще излъчи работещо правителство. Въпросът е във формулата и в политическата сръчност. Грубите действия и налагането на диктат не водят до нищо в политиката… Опасявам се да не ме накарат да подкрепям кабинет от несъстоятелни хора, които освен глупости, не могат да правят друго, които нямат подготовка и квалификация… В проектокабинета на Трифонов намерих зам.-министърка на Емил Караиванов от правителството на ГЕРБ, намерих съветничка в президентството, намерих човек на СИК от варненската листа. Трябва да използваме времето да разберем кои са хората в проектокабинета, кой става, кой не става“. 

„Което зависи от нас, ще го направим“. – допълни Дончева

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

b257e082f boyko borisov ns bgnes

Еurоnеws: Кaриeрaтa нa Бoриcoв приключи

cbbdde164 borisov pres bgnes

Безсрамно Борисов се обяви за победител – няколко стотни нямали значение. ЦИК манипулирала, а Рашков правел параван на ИТН