in

Тома Биков: ГЕРБ не е искал да заглуши Илчовски

toma bikov gerb ne e iskal da zaglushi ilchovski 1

Дали си дава сметка, че депутатите и членове на ГЕРБ с поведението си в Комисията по ревизията легитимираха това, което каза Светослав Илчовски – на този въпрос на „Неделя 150” на БНР отговорът на депутата от ГЕРБ Тома Биков беше, че Биков лично искал да се спазва процедурата. Поради това, че г-жа Манолова (Мая Манолова, председател на комисията) не можа да осъзнае важността на процедурите, комисията се превърна в селски мегдан, заяви Тома Биков.

Попитан защо нахълта част от парламентарна група на ГЕРБ на заседанието на комисията в петък (7 май), отговорът беше, че там били и немалки части от групите на БСП, на „Има такъв народ”, на „Изправи се! Мутри вън”, депутати от „Демократична България”. Защо ви прави впечатление само нашата група – просто нашата група е по-голяма от другите, не съм видял някакво саботиране, добави Биков. Той посочи, че Иво Мирчев и Антоанета Цонева са задавали въпроси, а не са членове на комисията, имало и журналисти, които задавали въпроси. Става въпрос за Илиана Беновска от радио К2, известна с благоразположената си позиция към Бойко Борисов, Ива Николова от агенция ПИК, която е репутация на кафява медия, както и Димитър Стоянов и Николай Марченко от сайта за разследваща журналистика „Биволъ”.

„Изумен съм, че хора, които трудно връзват 3-4 изречения, имат такъв бизнес – 300 млн. лева“, продължи Тома Биков по адрес на Илчовски. Вие бяхте на власт 10 години, можехте да направите нещо по въпроса, отвърна водещият Явор Стаматов.

Биков отрече, че от ГЕРБ са докарали Иван Ангелов (създателят на фирма „Градус”). Но попитан как му се струва, че Борисов се обаждал на чужди държави да се застъпва за бизнеса на Ангелов, че можел да си поръча по-скъпи от 5000 лева компаньонки. Нямам намерение да влизам в някакъв детайл, отвърна Биков – през 1894 година имало комисия, разследвала дали Стефан Стамболов обезчестил 100 девици, според Биков.

Не зная Борисов дали е съдействал пред чужда държава – по принцип е добре българската държава да помага на българския бизнес, където и да се намира по света, заключи депутатът от ГЕРБ. Според него било „извод”, че Ангелов казал, че премиерът можел да си поръча по-скъпа компаньонка от 5000 лева.
„Не им достигат изразните средства и на двамата свидетели”, обобщи Биков. „Не съм убеден, че ако кажат нещо, то има връзка с това, което мислят”, добави той. Според него, Борисов има всички основания да заведе съдебни дела.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

daniel valchev otreche che shte e slujeben premier 1

Даниел Вълчев отрече, че ще е служебен премиер

hristo ivanov sobstvenikat na gradus sochi kam borisov 1

Христо Иванов: Собственикът на „Градус“ сочи към Борисов