in

Тошко Йорданов за Хр. Иванов и „не участваме в инсценировки“: Не бяхме в костюми, сложна мисъл

4ad6c77ec toshko2345

Йорданов обясни, че са се отказали да разчитат знаците, които им дават от „Демократична България“, защото те са доста противоречиви. Не знам какво значи „не участваме в инсценировки“ – там не бяхме облечени в костюми, това е сложна мисъл и не мога да кажа какво означава. В ДБ всеки човек има собствено мнение, това е хубаво. Не мисля обаче, че мостовете между ИТН и ДБ са изгорени. Това заяви депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

Обективно ние имаме съвпадения по дълбока съдебна реформа, за закриването на спецсъд и спецпрокуратура, за ограничаване и нормализиране на прокуратурата, по социална и финансова политика. Затова ми е трудно да анализирам техните послания и действия, посочи още шефът на парламентарната група на ИТН.


Представихме проекто-кабинета, с информация за министрите, партиите благодариха за поканата и си излизаха. И така три пъти. Ние не сме водили разговори по състава. Не бяха поставени въпроси, каза още той.


Според него идеята да има споразумения с партиите по конкретни приоритети и политика е тема преекспонирана, „защото се използва от някои колеги, които няма какво да кажат. Колегите са наясно с приоритетите, с огромна част от тях ние сме на едно мнение. Затова искането за споразумение е неоснователно.“


Тошко Йорданов се опита да разсее всякакви съмнения за „късата, средната или дългата ръка на ДПС и Доган“ в партията на Слави Трифонов.


С ДПС не е имало разговори, а само опознавателна среща. Но заявихме ясно и категорично, че ние не разчитаме на тяхната подкрепа. Това беше от добро възпитание от наша страна. А продължихме разговорите с партиите, с които искаме да сме партньори. Ние имаме червени линии, които не искаме да пресичаме. Ние нямаме общи контакти, цели, нито желание да мислим по даден въпрос с тях, още повече, че ДПС са част от модела, управлявал повече от 10 години България. Затова не виждаме никакво основание да разговаряме с ДПС. Не е нормално да се тиражират слухове. …Лигата на извънземните имат много по-голямо влияние върху Слави Трифонов отколкото ДПС, бе категоричен Йорданов..


Той уточни, че имената в кабинета са избрани според тяхната експертиза. И така както Слави не се бърка в работата на отделните отдели, така се държи и по отношение на партията – не се бърка в комисията по финанси, по енергетика и пр. Важно е да стане ясно кой има експертиза и кой става за определена работа. Всяка работа си има специфика. Съставът на кабинета е бил одобрен от ПГ на ИТН, като голяма част от министрите са от партия и са депутати, коментира Тошко Йорданов.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

2021 08 04 08.59.14

Росица Бакалова: Словесната глупост, че щом Бойко можел да бъде 12 години премиер, всеки можел.

f0a123926 par.ament

Бурни дебати, обидни реплики и дуплики за създаване на Комисия по СРС в парламента