in ,

Тошко Йорданов: Трябва да изчегъртаме цялата мръсотия на ГЕРБ

toshko iordanov trabva da izchegartame calata mrasotia na gerb 1

Не съжалявам, че животът на 45-ият парламент беше прекратен предсрочно. В този парламент беше голям цирк, нямаше идиот, който да си мисли, че това Народно събрание може да изкара повече от месец. Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Мажоритарните избори трябва да бъдат направени правилно, трябва да бъдат направени добре, трябва да има ясна информация какви хора има в страната. Това може да стане ясно, когато мине преброяването, заяви той.

Естествено, че трябваше да прекратим този парламент в конфигурацията, в която беше. Преди изборите ясно заявихме, че няма да правим коалиция с партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС. Ще видим следващите избори какво ще покажат. Крайно време е в тази държава партиите да правят след избори това, което кажат преди избори, посочи Йорданов.

Според него парламентарните избори на 4 април не са били честни.

Попитан ще бъде ли Слави Трифонов кандидат за депутат на парламентарните избори на 11 юли, зам.-председателят на „Има такъв народ“ посочи: „Когато входираме листите, ще видите. Това е решение на нашата партия“.

Слави Трифонов не е казвал, че ГЕРБ трябва да бъдат изчегъртани, каза, че трябва да бъде изчегъртано направеното от ГЕРБ. Трябва да изчегъртаме цялата мръсотия, която ГЕРБ нахвърляха. Трябва да бъдат почистени Авгиевите обори, създадени от ГЕРБ, подчерта Тошко Йорданов.

Слави никога не е вземал решения еднолично. Когато трябва да се вземе решение, то се подлага на обсъждане, заяви той.

В отговор на въпрос някой стои ли зад Слави Трифонов, Йорданов каза: „Хората. Другото са глупости, като тези на Бойко Борисов за олигарсите. Никой не стои зад Слави Трифонов. Зад Слави Трифонов стоят хората, на които им е писнало от това управление на държавата“.

Със сигурност всяко друго правителство е по-добро от правителство на ГЕРБ. Служебното правителство на президента Радев има два месеца, за да си свърши работата. Нека да видим какво ще направят, заяви Тошко Йорданов.

Трябва да си върнем демокрацията. За 11 години ГЕРБ превърнаха България в полутоталитарна държава. Трябва да се сложи край на това нещо, каза още зам.-председателят на „Има такъв народ“.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

svetoslav ilchovski dade pokazania pred prokuraturata 1

Светослав Илчовски даде показания пред прокуратурата

0000490232 article2

Основната фигура в служебния кабинет – Румен Радев