Home » България » Трифонов: ГЕРБ не са осъзнали, че времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите свърши

Трифонов: ГЕРБ не са осъзнали, че времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите свърши

Тъй като силата е в истината, ще ви кажа каква е разликата между истината и лъжата. Това написа на профила си във фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

„ГЕРБ и техните медийни слуги продължават да тръбят, че бързото обнародване на промените в Изборния кодекс е „грях, срамота, светотатство“. Нека припомним на коалицията ГЕРБ-СДС-Любен Дилов-син (последният е някакъв вариант на котката на Шрьодингер – хем не е от ГЕРБ и СДС, хем е) какво се случи 10 дена преди президентските избори на 6.11.2016 година:

„Следете датите. На 21.10.2016 година в активен изборен период е внесен общ Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Дадени са три дни за предложения между първо и второ гласуване. Законът е приет на 26.10.2016 година. След Указ на президента Плевнелиев от същия ден – 26.10.2016 година, промените са обнародвани в брой 85 на „Държавен вестник“ от 28.10.2016 година. А седмица по-късно по новоприетите правила даже се произвеждат избори! Грях, срамота, светотатство?“, заявява Трифонов.

„Десислава Атанасова от ГЕРБ твърди, че благодарение на „новите варвари“ (сред които явно сме и ние от „Има такъв народ“) за първи път за една нощ е приет и обнародван нов Изборен кодекс.

На Десислава Атанасова, самоопределила се навремето като „тежката артилерия на ГЕРБ“, ѝ припомняме, че измененията в Изборния кодекс са приети на 29.04.2021 година, а са обнародвани на 01.05.2021 година. Явно Десислава Атанасова е имала дълга нощ“, допълва Слави Трифонов.

Той коментира проведената вчера втора пресконференция на ГЕРБ.

„Тома Биков, който навремето щеше да вкарва Бойко Борисов в затвора, заяви следното: „Не знаем на какви критерии трябва да отговарят членовете на ЦИК, които президентът ще назначава по негови собствени усмотрения.“ Нова лъжа. Напомняме на Тома Биков да прочете, че в чл. 50 на Изборния кодекс се съдържат изискванията към членовете на ЦИК, които не са променени, така че президентът няма никакви правомощия да определя сам изискванията или членовете на ЦИК“, отбелязва Трифонов и засяга темата за вчерашната първа пресконференция, която бе проведена с премиера в оставка Бойко Борисов.

„Вчера, на първата пресконференция на ГЕРБ, Бойко Борисов заяви следното: „Какво значи в един закон да напишеш „при възможност“? Значи, видеонаблюдение ще има „при възможност“. Ама кой ще я определи тая възможност, бе? По какъв критерий ще кажеш – в този град и в тази секция ще има, в тази – няма да има? По какъв критерий? Я да видиме къде са ми били по-добрите резултати – тука няма да има видеонаблюдение. Я да видиме къде са по-слабите – тука, примерно, сложили видеонаблюдение.“

Поредна лъжа. Не знам дали депутатите на Борисов са спали, но въпросният текст „при възможност“ отпадна от закона. Тоест, Бойко Борисов лъже с нещо, което го няма в окончателния вариант на Изборния кодекс. Напомняме, че видеонаблюдението отпадна дори и при възможност, но се прие видеозаснемане и видеоизлъчване при преброяването на гласовете във всяка една от секционните избирателни комисии, включително и в районните избирателни комисии. Във всяка една, а не където някоя партия има по-слаб или по-добър резултат“, заявява още Трифонов.

„Вчера Бойко Борисов се опита да препише и собствените си грехове на новите партии. Двамата с Екатерина Захариева обявиха как машините за гласуване били незащитени и били от Венецуела. А там било диктатура, убивали със снайпери протестиращите и било притеснително страна от ЕС да купува машини за гласуване точно от Венецуела. Мааааалка подробност е, че машините за гласуване бяха закупени от тяхната ЦИК. 9600 машини за близо 40 милиона лева. Дали са от Венецуела – да каже тяхната ЦИК. Друга много малка подробност е, че преди последните избори тяхната ЦИК отказа независим одит на въпросните машини за гласуване с мотива, че държавните институции, които извършват проверките, са независими. Толкоз и по тази манипулация и лъжа.

Накрая ще завърша със следното: Явно в ГЕРБ още не са осъзнали, че времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите свърши“, завършва Слави Трифонов.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената