in

Трифонов оттегли кандидатурата на Василев за премиер

3959405ce nikolai vasilev bgnes

След дни на неспирни критики и бурна обществена реакция лидерът на ”Има такъв народ” Слави Трифонов реши да оттегли кандидатурата на Николай Василев за премиер и да ревизира предложения състав на Министерския съвет. Всичко се случи, след като ден след изборите на 11-ти юли от ефира на телевизионния екран Трифонов съобщи, че възнамерява да управлява сам, даде своето предложение за кабинет и обяви основните си приоритети.

Това стана ясно от публикация на шоумена и лидер на ИТН в личния му профил във Facebook. По думите му съвсем скоро ще стане ясно как точно ще изглежда новото предложение за кабинет. 

Ето и цялата публикация на Трифонов:

„В деня след изборите аз предложих проектокабинет, съставен само от високообразовани професионалисти и с ясни приоритети. За министър-председател предложих икономиста Николай Василев, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в реалния бизнес. Само за три дена върху него се изля огромна помия. Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях. Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината.


Въпреки това, аз разбирам, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество. Ние, като партия спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет.


И понеже вярвам, че всичко трябва да се случва публично пред вашите очи, утре в БТА, точно в 13 часа, част от политическото ръководство на „Има такъв народ“, заедно с г-н Николай Василев, ще дадат пресконференция, на която ще отговорят на всички въпроси на всички журналисти.


Силата е в истината“.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

d68c90379 maya manolova fb

Манолова: Борисов ме съди, защото съм го нарекла арогантен! Е, не е ли арогантен?

eb670a0e4 slavi trifonov 5

Г-н Трифонов, грешката е факт. Недоверието към Вас – също