Home » България » Увеличават членовете на Надзорния съвет в ББР

Увеличават членовете на Надзорния съвет в ББР

Сподели новината

Министерството на икономиката увеличава членовете на Надзорния съвет в Българската банка за развитие, след като двамата уволнени от министър Кирил Петков отказват да напуснат. Това се случва на фона на огромните скандали с ББР за отпуснати многомилионни кредити на шепа фирми, което наложи рокадите.

Митко Симеонов и Велина Бурска бяха освободени от постовете си от икономическия министър. Двамата обаче отказват да напуснат, а мотивът им е нуждата от нов конкурс. 

Икономическият министър обясни, че БНБ вече е одобрила предлаганите от него Васил Щонов и Валентин Михов, но поради отказа на Симеонов и Бурска да напуснат, се търси ново решение, така че те да останат малцинство в борда на банката и да могат да се приемат по-лесно промени, пишат от БГНЕС. 

„Не стига, че не са се свършили работата, не стига, че са раздали 1 млрд. на осем компании, не стига, че бяха уволнени, ами сега без абсолютно никаква за мене реална причина, освен само да бавят и да се надяват, че на нашето правителство ще му изтече срокът, реално това правят и ни вкарват в съда, но хубавото нещо е, че БНБ одобри новите членове на надзора и мисля, че в моя мандат ще се събудим една сутрин и ще видим, че ББР могат да дават не само 5 млн. договори, но има професионално управление и всички спънки, пречки, административни хватки сме ги прескочили“, коментира икономическият министър Кирил Петков.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената