in

Увеличават членовете на Надзорния съвет в ББР

Министерството на икономиката увеличава членовете на Надзорния съвет в Българската банка за развитие, след като двамата уволнени от министър Кирил Петков отказват да напуснат. Това се случва на фона на огромните скандали с ББР за отпуснати многомилионни кредити на шепа фирми, което наложи рокадите.

Митко Симеонов и Велина Бурска бяха освободени от постовете си от икономическия министър. Двамата обаче отказват да напуснат, а мотивът им е нуждата от нов конкурс. 

Икономическият министър обясни, че БНБ вече е одобрила предлаганите от него Васил Щонов и Валентин Михов, но поради отказа на Симеонов и Бурска да напуснат, се търси ново решение, така че те да останат малцинство в борда на банката и да могат да се приемат по-лесно промени, пишат от БГНЕС. 

“Не стига, че не са се свършили работата, не стига, че са раздали 1 млрд. на осем компании, не стига, че бяха уволнени, ами сега без абсолютно никаква за мене реална причина, освен само да бавят и да се надяват, че на нашето правителство ще му изтече срокът, реално това правят и ни вкарват в съда, но хубавото нещо е, че БНБ одобри новите членове на надзора и мисля, че в моя мандат ще се събудим една сутрин и ще видим, че ББР могат да дават не само 5 млн. договори, но има професионално управление и всички спънки, пречки, административни хватки сме ги прескочили”, коментира икономическият министър Кирил Петков.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

768x432 2

Прокуратурата подхвана фирмата, продадена от Румен Спецов на безимотно лице

2675119793c842b5a9b545653919dcab

БОЕЦ публикува документи за подслушването на Георги Георгиев