Home » България » Уволниха директорите на БДЖ за нарушения с обществени поръчки за милиони

Уволниха директорите на БДЖ за нарушения с обществени поръчки за милиони

Сподели новината

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров е издал протокол за освобождаване на председателя на борда на директорите на БДЖ Григори Григоров и на изпълнителния директор на жп превозвача Никола Василев.

Решението се очаква да бъде обявено по-късно днес.

Причината за рокадата са одитните доклади за две от последните обществени поръчки с общ бюджет от над 50 милиона лева без ДДС, при които са открити куп нарушения. И за двата договора се разбра след публикации на OFFNews. Става дума за ремонта на стари вагони за 1,8 милиона лева без ДДС, известен като проект Сокол и за договора за охрана, включен с пловдивска фирма.

В Съвета на директорите на БДЖ Холдинг остават трима от досегашните членове – Светломир Николов, Маргарита Кариди и Георги Друмев.

Оф нюз

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената