Home » България » Украинското посолство у нас иска преименуване на улици
d183d0bad180d0b0d0b8d0bdd181d0bad0bed182d0be d0bfd0bed181d0bed0bbd181d182d0b2d0be d183 d0bdd0b0d181 d0b8d181d0bad0b0 d0bfd180d0b5d0b8 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Украинското посолство у нас иска преименуване на улици

Украинското посолство у нас иска преименуване на улици

Украинското посолство в България призова гражданите да подпишат петиция за преименуване на улици, на които се намират руското посолство и руските консулства във Варна и Русе в знак на подкрепа към Украйна.

От посолството предлагат бул. “Драган Цанков”, където се намира сградата на руското посолството в София, да се преименува на бул. “Украйна”, а ул. “Никола Мирчев”, където е разположена сградата на руското консулство в София да стане ул. “Героите на Украйна”.

По същата логика ул. “Ниш” в Русе – адресът на руското посолство да бъде ул. “Героите на Украйна”. А посолството във Варна да бъде на ул. “Украйна”, която да замени сегашното ѝ име ул. “Македония”.

От публикувания пост във фейсбук страницата на Украинското посолство в България става ясно още, че “Проектът е насочен за създаване на глобална коалиция въз основа на работата, която вече е проведена в няколко държави. Например Албания преименува част от улицата, където се намира руското посолство, на улица „Свободна Украйна“, Литва преименува съответната улица на улица „Героите на Украйна“, Латвия промени улицата на улица „Независима Украйна“, а Норвегия промени названието на площада пред руското посолство на “Украински площад”.

От амбасадата на Киев припомнят изказването на министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, който твърди: “Принуждаването на руските посолства по целия свят да бъдат разположени по улиците “Украйна” е част от нашите световни усилия да изолираме Русия и да депутинизираме света.”

Поставете оценка:

1.6

Оценка 1.6 от 9 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-03-30

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Кирил Петков: Трябва да избираме между зависимост и суверинитет

Със свой коментар в авторитетния немски вестник “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” българският премиер Кирил Петков призовава ...