in

Христо Иванов бил готов да бъде премиер

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов е готов да бъде министър-председател след 11 юли.

В интервю пред “Свободна Европа” днес той бе попитан няколко пъти може ли поеме премиерска отговорност. Иванов обясни, че е поставял някои от най-тежките въпроси в българската политика и то така, че да я променят. На финала, след като отново бе попитан за премиерския пост, добави: “Естествено, че мога да поема отговорността да си довърша работата до резултат и ще направя всичко необходимо за това – България да се освободи от това потресаващо положение. Правосъдният суверенитет е де факто замразен от Европейския съюз и Съединените американски щати. Това е абсолютен срив на българската държавност. Готов съм да направя всичко необходимо, включително и да поема тази отговорност. Но има други решения по отношение на този пост. Това е инструментарен въпрос. Това, което аз ви казвам, е, че съм готов да си нося политическата отговорност до резултат“.

Иванов заяви още, че ДБ се е опитвала да разговаря с “Има такъв народ” за програми в предишните седмици. Но контакт със Слави Трифонов не бил установен. Относно бъдещ диалог с БСП и ДПС той каза, че по теми като конституционните промени, за които са необходими широки мнозинства, е готов да разговаря с всички.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

40faf163c454419395f69aaa1157efe7 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Забележете кога Гешев започна да се прави на "мачо" и тръгна да проверява КЕВР

Забележете кога Гешев започна да се прави на “мачо” и тръгна да проверява КЕВР

44596566 303 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Манолова: Не се отпускайте, Борисов си отиде, но мръсните му пари още воюват срещу хората

Манолова: Не се отпускайте, Борисов си отиде, но мръсните му пари още воюват срещу хората